(Anti)semitisme en Zionisme.

Antizionisme is antisemitisme. Het is het ontkennen van een recht aan Joden dat anderen wel hebben. Andersom: als Israel wil dat de Joodse gemeenschap buiten Israel haar steunt, dan moeten ze iets beter hun best doen.

Het grootste gedeelte van de Joden woont buiten Israël. Niet alleen door antisemieten worden ze bij de strijd tussen de Joodse en Arabische inwoners van het gebied gehaald, maar ook Israël wil graag onze financiële en morele steun. Als Netanyahu en de zijnen écht willen dat Joden van buiten Israël hen steunen, moet hij het ons niet zo moeilijk maken. Zijn politieke handelen, zijn cadeautjes, zijn privé-akkefietjes. Het zijn allemaal niet echt zaken waar je makkelijk trots op kan zijn. Dat er zulke massale betogingen zijn tegen zijn handelen, is hoopgevend.

Zonder Nethanyahu’s acties is het al lastig genoeg om het verschil tussen antisemitisme en antizionisme uit te leggen aan dwaallichten zoals de man in Amsterdam die met een stok een koosjer restaurant te lijf ging – schijnbaar als protest tegen het verplaatsen van de Amerikaanse ambassade van Jeruzalem naar Tel Aviv- en voor de al even gestoorde idioten die in Zweden – naar het lijkt om dezelfde reden – een synagoge belaagde.

Het zionisme is niets anders dan het streven van Joden om net als andere volkeren een eigen staat te hebben. Een overblijfsel van de Romantiek en in veel opzichten achterhaald, maar het ontkennen ervan is het ontkennen van rechten aan Joden die anderen wel hebben.

Reacties (2) Reageer

  1. hemaworstje

    Complete stierenpoep natuurlijk,dat zou impliceren dat U de waarheid spreekt.

  2. Wanneer zionisme niets anders is dan het streven van Joden om net als andere volkeren een eigen staat te hebben, dan zou die ideologie niet meer bestaan. De staat is er immers al.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.