Balen/nieuwe kansen (gevraagd: directeur)

Tien minuten voor één van de langste vergaderingen uit de geschiedenis van de deelgemeente belt de directeur van het Haagse Theater Pierrot en het al even Haagse Openluchttheater Zuiderpark, Hans Hollander, met de mededeling dat hij een nieuwe baan heeft. Op zich is het niet verbazend: toen we hem aannnamen zochten we een jonge en ambitieuze aankomende directeur die na een paar jaar door zou stromen naar een groter theater. Ik had alleen gehoopt dat hij nog een jaar (of twee) bij ons zou blijven om de doorstart helemaal af te maken. Jammer is het dus wel. 

Aan de andere kant: Theater Pierrot en het Openluchttheater hebben -juist nú- wel wat te bieden aan een opvolger. Een gezonde financiele situatie, een uitstekend perspectief, gemotiveerd personeel, een geprogrammeerd seizoen, een huisstijl die staat als een huis.
 
Bij ons rust nu de taak om een nieuwe directeur voor beide theaters te zoeken; over een paar dagen zullen we een vacaturetekst plaatsen.

update download de vacature nu ook hier.

Reacties (3) Reageer

  1. Jammer dat een beetje anders uitpakte nu blijkt dat hij de zaak heeft getild bij Theater Pierrot.

    Jan

  2. Hans Hollander is nu “adviseur”(zie http://www.linkedin.com/pub/hans-hollander/7/302/214) en regisseur in de Bollenstreek. Hij noemt zich niet meer “Hollander-Berends”, en zijn vrouw, die penningmeester is van de stichting die hem in dienst heeft (zie http://www.mubo-mfl.nl/pageID_7512822.html), noemt zich ook niet meer “hollander-Berends”, maar haar meisjesnaam.

    Ik hoop voor Den Haag en de theaters dat Hollander het geld dat hij gejat heeft terugbetaalt!

  3. Tja wat zullen we zeggen…. ook hier vallen dingen op zijn plaats!!

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.