Bizarre non-strategie

De VVD heeft in het kader van de verkiezingen eerst zijn pijlen gericht op de PvdA, toen op D’66 en nu lees ik op de website van Trouw dat Van Aartsen bang is dat de VVD z’n grip op de grote steden te verliezen. Er dreigen namelijk links en rechts (no pun intended) linkse coalities te ontstaan. En dan gebeuren er verschrikkelijke dingen:

"Deze mensen krijgen onder de nieuwe colleges te maken met een ‘slappe’ aanpak van overlast en intimidatie en hogere woonlasten. Ook worden de ondernemers en middengroepen de steden uitgejaagd."

Wat een apenkool. Alsof dat nu gebeurt in steden waar de PvdA in de coalitie zit. Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, noem maar op. De VVD werkt in veel steden samen met de PvdA, en dat gaat vaak goed. Ook in de provincie is een coalitie met deze partij, en er zijn me geen klachten bekend.

Maar goed, dat de VVD op een zijspoor wordt gezet is niet gek als je zo gaat polariseren. Ik weet niet eens of het nodig is, want in de peilingen staat de liberale volkspartij onverminderd op verlies. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat ze helemaal geen polarisaties nodig hebben om niet in de coalities terug te komen!

De Engelsen zeggen "You made your bed, now sleep in it". En voor de partijgenoten die na dinsdag niet voelen voor een linkse coalitie is nog altijd het CDA 🙂

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.