Curry Communist?

Adam Curry (dat is iemand van vroeger, getrouwd met iemand van heel vroeger) schrijft op zijn site over de “positieve trend” dat een aantal slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Volendam vindt dat er geen claim tegen kroegbaas Jan Veerman moet komen. Immers: B&W zijn verantwoordelijk voor het toezicht.

Lang geleden (toen mevrouw Curry nog studeerde een jonge vrouw was), bij de watersnoodramp van 1953, zei de CPN dat sommige overheden mede-verantwoordelijk waren voor de grote omvang van die ramp door de dijken te weinig te controleren en niet goed voorbereid te zijn. Omdat het de CPN was die het zei, werd er niets op uit gedaan.

Curry gaat nog een stap verder: volgens hem zijn overheden verantwoordelijk voor de gevolgen van acties van mensen die een gevaar voor anderen opleveren. Als overheden niet genoeg handhaven is het hun schuld dat er problemen ontstaan.

Dat is toch een tamelijk kromme gedachte. Eigen verantwoordelijkheid is er blijkbaar niet bij, bij deze Curry. Kan hij niet weer gewoon zich bezighouden met geld verdienen met het verkopen van internethypes en moeilijk doen op de televisie dan de zoveelste te zijn die in “het gat van Pim” (dit is niet mijn uitvinding, maar die van Rob Oudkerk) springt?

Reacties (8) Reageer

  1. je zult curry nimmer betrappen op een niet-kromme gedachte, baruch. wat dat betreft is ie wel weer consistent.

  2. Citaten van hemzelf:

  3. Iedere nederlander zijn eigen zender
  4. De hyperlink is het valuta van het internet
  5. De weblog wordt net zo belangrijk als de telefoon en typemachine
  6. Dit is de online desktop publishing revolutie
  7. De eerste beursgenoteerde onderneming waarvan de CEO een weblog bijhoudt zal zijn beurs koers zien stijgen.
  8. Wie verzint er meer? De inzender van de mooiste krijgt een literfles Breezer.