Dank voor de steun!


Balkenende is vanochtend wat eerder opgestaan, en weer onderweg uit Brussel naar Den Haag. Hij is boos op de PvdA. Thom de Graaf is ook boos op de PvdA. Nou, aangezien de meerderheid van de Nederlanders zich met Hans Wiegel en mij afvraagt welk probleem de gekozen burgemeester nou had opgelost, maar zijn partij toch vóór heeft gestemd, zal ook dit wel weer extra winst voor de PvdA opleveren.

Waar ik boos van word is de leugenachtige retoriek die gebruikt wordt om de fluffige argumenten kracht bij te zetten; veelal hoor je dat Nederland het enige land ter wereld (Europa), naast Georgië, waar de burgemeester niet direct door de bevolking gekozen wordt. En dat is dus apert gelul. De bestuursadviseur of speechschrijver die dat iedere keer oppent moet onmiddelijk ontslagen worden. De feiten:

Het volgens Boris Dittrich "enige land naast Nederland dat nog geen direct gekozen burgemeester heeft" zou Georgië zijn. In Georgië wordt de burgemeester direct door de bevolking gekozen, behalve in Tibilisi en nog een stad.

In meerderheid wordt de burgemeester door de gemeenteraden benoemd of verkozen. Zoals de PvdA ook voor Nederland wil.

Don’t believe the hype!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.