De leukste school met de liefste kinderen!

Vanochtend had ik groep 8 van De Regenboog op bezoek. Ik kende ze al van de HollandMaand, waar ze met de HollandQuiz meededen, en zelfs tweede werden. Omdat ik een zwak heb voor stadsdeel Laak, heb ik ze uitgenodigd om kennis te maken met de Provincie. Ik had wat kaartjes gekocht voor Theater Pierrot, en heb ze met een kleine prijsvraag verdeeld. Ik stelde ze de vraag waarom Zuid-Holland zo’n leuke provincie is. Ik kreeg echt super-antwoorden: "omdat er zoveel verschillende bevolkingsgroepen wonen", "omdat het altijd zo gezellig is", "omdat er veel leuke dingen in de stad te doen zijn, maar het er ook rustig en groen is" waren antwoorden waar ik het helemaal mee eens ben, en ik heb ook nog kunnen vertellen wat wij er mee te maken hebben. Ook waren verschillende kinderen wel ongerust. Over water, over ruzie en over terrorisme. Wij ook. Daarom moeten politici ook vaak met kinderen praten. Ik hoop daarom dat ze snel weer komen. Een paar willen er in ieder geval mee op muskusrattenjacht, dus dat gaan we eens organiseren! Dag groep 8 van De Regenboog! Heel veel succes dit laatste jaar en daarna, en tot ziens!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.