De Paus, Prins Reinier en…


Saul Bellow 1915-2005 

Reacties (5) Reageer

 1. en Ger Harmsen.

  Ook een soort paus.

 2. Nee joh, Ger Harmsen was hooguit een bisschop. De paus was Paus… eh.. Paul de Groot.

 3. Jammer dat de linkse kerk het al weer zo lang zonder paus moet doen. wanneer kiezen wij er ook weer eens eentje? Je ziet dat het heel wat volk trekt, dus misschien kan iemand als Jacques Monasch, of Booij, Klusjesman en Van Bruggen een linkse pausverkiezing (direct, uiteraard) organiseren.

  Wat vind jij overigens het beste boek van Bellow? Ik twijfel tussen The adventures of Augie March en Humboldt’s gift. Ik vond hem de laatste tijd overigens nogal zwak. The Dean’s december heb ik niet eens uitgelezen en dat boek over Leo Strauss (kwenie eens meer hoe dat heette) vond ik niks. (En niet vanwege de hoofdpersoon.)

 4. Overigens en PS: Paus Pim is, zoals je weet, ooit begonnen als misdienaar van bisschop Ger Harmsen. Harmsen’s seminarie was dus zeer succesvol. Loopt er niet nog ergens een ex-discipel rond met potentie?

 5. Martin von Schukkmann

  Hij komt me bekend voor.Ik geloof dat ik hem een keer op de markt heb ontmoet.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.