De Provincie: de bestuurslaag waar u geen last van heeft.

Soms zeggen mensen dat de Provincie een onzichtbare bestuurslaag is, die (daarom?) maar het beste afgeschaft kan worden. Dat gaat me vaak wat snel. De relatieve onzichtbaarheid betekent immers niet dat er geen gedegen politieke afweging gemaakt wordt over beslissingen, en dat die beslissingen niet leiden tot goeie resultaten.

Niet alle resultaten zijn onmiddelijk of direct zichtbaar. Zelfs voor statenleden. Zo werd ik zelf tamelijk recent (namelijk 10 minuten geleden) gewezen op een Zuid-Hollands kennisnetwerk voor sociaal beleid waarin kennis wordt gehaald, gebracht, gedeeld en ontwikkeld. Ik ben natuurlijk geen doelgroep, maar vind het wel enorm interessant om te zien wat er allemaal op dit gebied gebeurt, en hoe er samengewerkt wordt. De site is hier te vinden.

Reacties (1) Reageer

  1. Beste Robbert Barruch,
    prettig dat u kennis heeft gemaakt met NSI Zuid-Holland. Gekozen politieke bestuurders zijn een van de klantgroepen van NSI. Ik informeer u daarom graag via de E-zine over wat er allemaal gebeurt in onze Netwerken en met welke partners NSI bij de verschillende kennisdiensten samenwerkt.
    Met vriendelijke groet Arina Angerman

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.