Jong (en wat ouder) in Hillesluis

126 views
1 minuut leestijd
Start

Vanmiddag mocht ik eerst een mijnheer en mevrouw feliciteren met hun 60-jarig huwelijksfeest. Enorm gezellig: alle kinderen en kleinkinderen, en achterkleinkinderen waren er. Met mijnheer gesproken over zijn tijd bij Piet Smit als botenbouwer. Een geboren Feijenoorder, en nu al 17 jaar gelukkig op Katendrecht. Kon heel smakelijk vertellen over wie hij op z'n plaat geslagen had, en als hij dat deed, zag je de 85 jaar er niet van af.

Vervolgens snel door naar Het Kopblok, waar een presentatie plaatsvond van het Jongerenjaarverslag van Hillesluis. Jongeren hadden zelf leeftijdsgenoten geinterviewd over hun leven in Hillesluis. Met smakelijke raps vertelden ze over hun leven daar. Het was een gezellige middag. Dat kan ik nu zelf wel allemaal wel vertellen, maar stadsjournalist Johan Herman schrijft en fotografeert beter dan ik:

FW: do 29 juni `06. Jongerenjaarverslag op video

In de Wijkkrant de Sluis nr 4 van juni `06, daar stond het eerste deel van dit onderwerp. De belangstelling was gelukkig groot, en door het mooie weer, was het zeeeer warm. Met belangstellig werd er gekeken naar de opnamen die deze groep jongeren had gemaakt in onze wijk Hillesluis, men keek aandachtig, en er waren ook stukjes bij dat de zal in een deuk lag. De uitgenodigden waren het bestuur van de BOH, het Opbouwwerk, Leefbaar Rotterdam en Robbert Baruch van de DGF, die heeft toevallig in zijn portefeuille o.a. wijken & communicatie. Na afloop van de dvd was er een origineel debat, en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Wat was de conclusie, dat het geslaagd was, en dat was te horen aan het applaus was te jongeren ten deel vielen voor wat ze hier gepresteerd hadden. Vanaf deze plaats ook mijn complementen aan jullie, volgend jaar weer????>

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…