Nog eens Israel

124 views
1 minuut leestijd
Start

Omdat ik bericht heb gekregen dat ik juist niet over Israel moet schrijven hier, het volgende bericht: DE TIJD IS RIJP VOOR VREDE. Ja, en nou niet beginnen te mieren over Hamas die nog steeds schoolkinderen opblazen en het antwoord van de Israeli’s erop, want het is echt zo. Winst 1: Sharon zegt toe dat er een Palestijnse staat moet komen, winst 2: Abbas is bereid pogingen te doen Hamas eronder te houden. Helaas zie je in de Nederlandse pers alleen de extreme standpunten: MIDDEN OOSTEN DESKUNDIGE (zie google voor zijn verdiensten) Bertus -alle begrip voor Hamas- Hendriks en Een Ander Joods Geluid aan de ene kant en Likoed Nederland aan de andere. Ik vind dat we vanuit Nederland progressief Israel moeten steunen. Zeg maar: de politieke middenpartijen. Avoda bijvoorbeeld. Maar ook de (grote) linkse vleugel van Likoed. Nederland is toch ook meer dan AEL, SP en SGP?

Helaas zijn die middenpartijen (ik gok op 80% van de Israelische en Palestijnse bevolking) voor kleuterprogramma’s als Goede Morgen Nederland en het huidige NOVA geen nieuws. Wat wel nieuws is: een club als United Civilians for Peace, die zeggen dat ze als “burgerwaarnemers” observeren, en terugkomen met verhalen dat “de joden niets geleerd hebben van de tweede wereldoorlog”. Of Mevrouw Duisenberg, die naar het schijnt ook weer een ticket geboekt heeft.

Wat Israel nodig heeft, is rust, het opbouwen van vertrouwen en normalisatie van relaties.Mensen en organisaties als Bertus Hendriks, United Civilians for Peace en mevrouw Duisenberg gooien alleen maar olie op het vuur.

3 Comments

  1. Hoi Robbert,
    De door mij zeer bewonderde Salomon Bouman in M (NRC) “Er is maar één garantie voor de verzekering van Irsraëls toekomst: Israël moet erkennen dat vrede slechts mogelijk door zich terug te trekken tot de scheidslijnen van ’67, eventueel met kleine grenscorrecties.”
    Mooi, maar droevig stemmend, stuk overigens, dat afschiedsinterview mat Salomon B.

  2. Tellertje werkt wel, maar php doet soms vreemd. Bijna iedereen in Israel is het er overeens dat de gebieden aan Palestijnen gegeven moeten worden. Men verschilt van mening over de status van Jeruzalem, de nederzettingen en de garanties over en weer. Je kan er niet omheen dat, gezien de gang van zaken, het stapje voor stapje zal moeten gebeuren.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…