//

“Saai saai en saai”

115 views
1 minuut leestijd
Start

"Saai, saai en saai" vinden mijn dochters het programma Buitenhof. Ik ben dat maar zeer gedeeltelijk met ze eens. Minister Remkes vertelt dat hij de deelgemeenten wil opheffen. Gelukkig ga ik daar niet over. Ik kijk 's ochtends wat me te doen staat, en doe dat de rest van de dag zo goed mogelijk. Als de deelgemeente opgeheven wordt, doe ik dat op een andere plek dan de Maashaven OZ 230 te Rotterdam.

Anders ligt dat bij de indeling van de Randstad. Wat me vooral stoort, is dat dat een discussie lijkt te zijn die vooral gevoerd wordt door bestuurskundigen. Terwijl de discussie nu juist gevoerd moet worden vanuit een politiek vertrekpunt: welke problemen moeten waar opgelost worden. De PvdA heeft daarin als standpunt dat er in ieder geval één Randstadprovincie moet komen. Ik heb er samen met Arie de Jong een artikel over geschreven: één Randstadautoriteit (voor problemen op Randstedelijk niveau, zoals mobiliteit), en 7 regio's (voor zaken die op regionaal niveau spelen; bijvoorbeeld streekplannen), die je dan de huidige provinciale bevoegdheden kan geven.

De ultieme schaal voor een stad begint voor Remkes bij 20.000 tot 50.000 inwoners. Dat vind ik een vreemde opmerking. De ultieme schaal is een schaal waarop de inwoners van een stad goed bediend worden, waarbij beslissingen democratisch gelegitimeerd genomen worden, en het bestuur direct door volksvertegenwoordigers gecontroleerd wordt. Dat kan groot of klein zijn. Maar we moeten gemeenten wel aanspreken op de kwaliteit van hun bestuur.

2 Comments

  1. Heb voor het eerst je artikeltjes gelezen. Wat een rotzooi. Een buitenstaander zou denken dat Feijenoord het Walhalla is. Toch gek dat veel autochtonen weg willen vind je niet?
    Bu

  2. ook de allochtonen die het zich kunnen veroorloven gaan weg
    maar ik woon in bloemhof en ik heb het best wel naar mijn zin als je je kinderen in de avond maar binnen laat

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…