Solidariteit 4-60

8 views
1 minuut leestijd
Start

Ongeveer vier jaar geleden vielen de Verenigde Staten Irak binnen. Een paar dagen daarna werd ik geinstalleerd als Statenlid, en bracht de SP een motie in stemming tégen die inval. Ik heb daar toen tegengestemd omdat ik vond (en vind) dat de Provinciale Staten zich ook tamelijk bescheiden in hun buitenlandbeleid zouden kunnen opstellen. Vandaag realiseer ik me dat als een dergelijke motie in een buiten-Europees land aangenomen was, men zich had uitgesproken tegen het sturen van troepen naar Europa.

En dat vind ik wat bezwaarlijk. Het regime van Saddam was misdadig, en hoeveel ellende er nu ook is, er kan gewerkt worden aan een land met een redelijk regime. En dat is al heel wat, in deze wereld. En dat zeg ik zonder de aanslagen waar we dagelijks kennis van nemen te willen bagatelliseren.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…