Solidariteit 4-60

Ongeveer vier jaar geleden vielen de Verenigde Staten Irak binnen. Een paar dagen daarna werd ik geinstalleerd als Statenlid, en bracht de SP een motie in stemming tégen die inval. Ik heb daar toen tegengestemd omdat ik vond (en vind) dat de Provinciale Staten zich ook tamelijk bescheiden in hun buitenlandbeleid zouden kunnen opstellen. Vandaag realiseer ik me dat als een dergelijke motie in een buiten-Europees land aangenomen was, men zich had uitgesproken tegen het sturen van troepen naar Europa.

En dat vind ik wat bezwaarlijk. Het regime van Saddam was misdadig, en hoeveel ellende er nu ook is, er kan gewerkt worden aan een land met een redelijk regime. En dat is al heel wat, in deze wereld. En dat zeg ik zonder de aanslagen waar we dagelijks kennis van nemen te willen bagatelliseren.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.