Sommige dingen moet je af en toe uitleggen.

Gisteravond was ik bij een debat tussen vier kandidaat-lijsttrekkers van de PvdA. Op zich is het goed dat er vier mensen zijn die dit willen doen, maar ik blijf mijn twijfels hebben bij het instrument van de lijsttrekkersverkiezing. Het gaat al snel om de personen, en niet om het programma, want dat wordt door het gewest samengesteld. Dus wat bereik je er nu mee?

Maar goed, er was een mijnheer, en die had moeite met aan inwoners van grote steden uit te leggen waarom nu juist zij moesten gaan stemmen, bij de Provinciale-Statenverkiezing. Nou, ik heb wel een paar argumenten.

En dan heb ik het niet over de taken en omvang van de provincie, want dat is weer een heel andere discussie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.