Vaders voor vrouwen.

17 views
1 minuut leestijd
Start

Vanmiddag als een speer naar Den Haag gereden voor de uitreiking van de Kartiniprijs. Deze prijs is ingesteld om aan iedereen in Den Haag duidelijk te maken dat er gelijkwaardige particpatie moet komen tussen mannen en vrouwen, en dat die zitten in allerhande, soms onalledaagse initiatieven. Door die initiatieven, plannen en projecten te belichten, wil de stad álle Hagenaars – man, vrouw, oud, jong en met alle mogelijke achtergronden – stimuleren, inspireren en enthousiasmeren.

Voor het eerst wordt die prijs aan mannen uitgereikt: de spelers van "In de naam van de Vaders".  Een erg indrukwekkend toneelstuk waarbij mannen uit Laak scenes uit hun eigen leven spelen. 

Ik schreef al eerder over "In de naam van de vaders". Toen we een paar jaar geleden met een nieuw bestuur gingen nadenken over wat we met een wijktheater in Laak wilden, wilden we precies dit soort theater. Voor en door mensen uit Laak. Een prima documentaire is hier te zien.  Doorspoelen naar 3 minuten en 40 seconden.

1 Comment

  1. Robbert,
    altijd leuk om oude bekenden op een log terug te zien en wat een prachtige voorstelling in een prima theater! Haags voorbeeld dat in Rotterdam doet volgen?

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…