Veteraan zonder dag

Veteraan zonder vrije dag

Vanmiddag was ik even bij mijnheer Caymaz om te schuilen voor de regen (en een broodje kebab te eten, natuurlijk). Mijnheer Caymaz kwam eerder in het nieuws omdat de ambtelijke molens hem het ondernemen moeilijk maakte, en ik verwacht dat hij snel weer in het nieuws zal zijn, maar dan met opwekkender berichten. Ik kwam daar iemand tegen met een mij onbekend insigne. Beveiliging? De harmonie? Het bleek het nieuwe veteraneninsigne te zijn. Het ging natuurlijk meteen over de veteranendag die vorige week gehouden werd. Deze man was er niet naartoe gegaan, omdat hij er geen vrije dag voor kon krijgen. Hij kon hoogstens onbetaald verlof opnemen. Schande! Vrijheid maken we allemaal, en ik vind dat bedrijven en ondernemingen die veteranen in dienst hebben ze een vrije dag moeten geven.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.