100 erbij!

294 views
1 minuut leestijd
Start

Al eerder schreef ik over buurtbemiddeling. Dit belangrijke werk wordt al 10 jaar in Rotterdam gedaan, en steeds komen er nieuwe buurtbemiddelaars bij. Het afgelopen jaar in heel Rotterdam wel 100! Tijd voor een feestje. In grand café Philadelphia (ook een bijzondere en aan te raden plek!) reikte wethouder Lucas Bolsius de certificaten uit. Met daarbij als cadeautjes niet alleen een certificaat, bloemen en een speld, maar ook de prettige mededeling dat er voor 170 buurtbemiddelaars kaartjes klaarliggen voor Raymann is laat.

De nieuwste ontwikkeling binnen burutbemiddeling is dat er nu ook cursussen gegeven worden voor opleiders/trainers. Als ik het goed begrepen heb, kan iedereen die de basistraining heeft gevolgd, die training gaan doen.  Erg belangrijk dat dat ook gebeurt, want hoe meer trainers er zijn, hoe meer mensen er getraind kunnen worden. Hoe meer mensen er getraind kunnen worden, hoe meer bemiddelaars we hebben, en hoe meer bemiddelaars we hebben, hoe meer conflicten, ruzietjes en misverstanden we uit de weg kunnen helpen.

Ook in de deelgemeente Feijenoord gaan we stug verder met bemiddeling: in september ondertekende ik een nieuwe afspraak om in ieder geval buurtbemiddeling voor de komende jaren veilig gesteld te krijgen:

Ondertekening Buurtbemiddelaars 

Maar het belangrijkste nieuws van die dag was natuurlijk dat er 17 nieuwe bemiddelaars hun cursus hadden afgerond. Ook daar heb ik foto’s van, ik weet alleen even niet waar.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…