/

7 september 1982

312 views
1 minuut leestijd
Start

Leuk. zo’n beetje grasduinen in oude kranten…

September 1982, toen was ik dus bijna vijftien en te herkennen aan de buttons en geblokte sjaal. Ik weet nog goed hoe het ging: de centrumpartij zou vergaderen bij het Anthonius Clubhuis aan de Mare. Daar kwamen ze niet opdagen. Ik ben toen met mijn schoolgenoot Felix Speulman naar de telefooncel bij de Hartebrugkerk gegaan (in de Leidse volksmond de Coelikerk genoemd), en heb daar het partijkantoor van de Centrumpartij gebeld. Eerst per ongeluk nog het verkeerde nummer gedraaid en een mevrouw aan de lijn gekregen die zeer overstuur raakte over mijn opmerking  dat ik als jonge centrumdemocraat op zoek was naar de juiste vergaderlocatie. Toen we de juiste locatie hadden gekregen zijn we met z’n allen naar Wienerwald aan de Steenstraat (later toen het de Leidsche Salon heette heb ik er nog als afwasser gewerkt) gegaan en hebben daar de vergadering verstoord. Ik liep voorop; vandaar bovenstaande foto. Bij vechtpartijen ben ik niet betrokken geweest; enkele seconden nadat deze foto genomen was, plukte mijn moeder me uit de de demonstratie: ik moest op tijd thuis zijn om op te passen.

Een foto uit hetzelfde jaar: ik zit met Giliam de Valk in de raadszaal van Leiden. Het agendapunt om Leiden atoomvrij te verklaren staat voor 21.30 uur op de agenda. Om 22.15 uur is de raad er nog niet mee begonnen tot mijn grote frustratie, want ik moet om 22.00 uur thuis zijn. Zo werd de revolutie beteugeld!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…