/

Aandacht voor de wijken.

391 views
1 minuut leestijd
Start

Natuurlijk zijn we blij met de aandacht die onze wijken krijgen. Maar we maken ons wel zorgen over het feit dat de aandacht nu verschuift ván de aanpak van de wijken náár de financiering ervan. Worden we niet vergeten? We hebben Ella en Wouter maar eens een brief gestuurd om ze aan ons te herinneren. De brief kan je downloaden via deze link:

2 Comments

 1. Bedankt hoor voor die berichtgeving. Alleen mogen wij hopen dat hieraan echt aandacht besteed wordt en niet worden beïnvloed door uitlatingen die in de media pasgeleden naar buiten zijn gebracht. Dit roept vraagtekens op bij diverse partijen (zoals bewoners/en/vrijwilligers-organisaties) en ook woningcorporaties.
  De energie die men steekt in verbetering van de sociale cohesie in de wijken krijgt hierdoor een nekslag of bittere nasmaak.
  Laten we gezamelijk er alles aan doen, dat dit niet onze bedoeling is om het op die manier te gaan doen.

 2. Volgens de Volkskrant zijn sommige gemeenten te laat met indienen van wijkplannen; 14 van die 40 `Vogelaarwijken’, waaronder ook Bloemhof toebehoort is het niet gelukt de wijkactieplannen op tijd in te leveren. Een rondgang langs de betrokken achttien gemeenten leert dat er verwarring is over de deadlines en de voorwaarden waaraan de plannen moeten voldoen.
  De uiterste termijn voor het inleveren van de wijkactieplannen was 1 October 9dus gisteren). Afgelopen week nog zei minister Vogelaar tegen de Tweede Kamer dat Maastricht en Alkmaar uitstel hadden gekregen.

  ‘Ze wekte daarbij de indruk dat de andere 38 de plannen nog op tijd zouden inleveren’, zegt Kamerlid Jansen van de SP. Ook PvdA-Kamerlid Depla had kennelijk een andere indruk overgehouden van de uitleg van Vogelaar. ‘Geen plan voor 1 oktober?’, zegt hij twee dagen na de vergadering met Vogelaar, ‘dat is onhandig. Dan hebben ze feitelijk geen recht op geld.’

  Andere gemeenten, waaronder Amsterdam en Rotterdam, samen goed voor 12 wijken, blijken al weken geleden te hebben gemeld dat ze hun plannen nooit op tijd klaar zouden krijgen. Hun deadline blijkt al geruime tijd geleden verschoven naar eind november. Van die mogelijkheid bleken veel gemeenten niet op de hoogte. Ze hebben met de tong op de schoenen plannen ingeleverd waar nog van alles aan mankeert.

  Aldus de Volkskrant.

  Nu schijnt er eerder een brief te zijn verstuurd vanaf de Deelgemeente Feijenoord, die de aandachtsgebieden zouden moeten bevestigen (om het zo te zeggen).
  De vraag is nu: heeft die brief wel waarde als er daadwerkelijk geen wijkplan is ingediend en wie zouden er eigenlijk hierin participeren????
  We hebben dat Pact op Zuid toch ook nog, waarvoor diverse bewonersorganisaties op Zuid enige inspanning hebben verzet, maar uiteindelijk is dat maar terkennisname beschouwd en zo hebben de betrokken bewoners in feite niets aan.
  De actieve buurtvrijwilligers doen er met de betrokken organisaties van alles aan, maar het blijkt vergeefse moeite te worden en andere belanghebbenden doen er niets mee.
  Foute boel zo, nietwaar??

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…