Afscheid van een straatsmeris

420 views
1 minuut leestijd
Start

Afscheid Rob Klootwijk

De deelgemeente Feijenoord valt, samen met de deelgemeente IJsselmonde en de gemeente Ridderkerk onder het politiedistrict Ridderster. De afgelopen jaren werden de wijkagenten in dat district, en dus ook hier, in de wijken, geleid door Rob Klootwijk. Een bijzondere man, die begonnen is als “gewoon” agent, maar door ervaring, studie en snoeihard werken carriere heeft gemaakt en onlangs benoemd is tot plaatsvervangend districtschef in het district Bergen op Zoom. Rob is een beetje van alles: hij weet veel van bestuurskunde, maar is een man van de praktijk. Hij is een betrokken en gedreven politieagent met soms wat ondeugende trekken; hij heeft een enorme ervaring maar kan inspirerend vertellen. Hij kent alle wetenschappelijke modellen, maar het gaat hem altijd om de mens. Ik vind het enorm jammer dat hij weggaat.

Het afscheid was toch heel gezellig; veel mensen waarvan ik dacht “ik ken je ergens van… maar waarvan?”: politieagenten zonder uniform zijn dan opeens gewone mensen. Rob had een enorm leuk verhaal waarbij hij 11 mensen die hem geinspireerd en/of gesteund hadden eens in het zonnetje zette. Althans: hij noemde er 10, en de laatste liet hij geheim, wat een leuk effect had. De deelgemeente is Rob erg dankbaar. We hebben veel gemotiveerde, betrokken wijkagenten, en in belangrijke mate is dat aan hem te danken. Ik heb er een fles wijn op staan dat hij over een jaar of 4 weer terugkomt naar Rotterdam.

1 Comment

  1. Heeee Robbert,
    Wat leuk zeg. Ik wist niet dat je een eigen blog had. Ik denk met veel plezier aan onze samenwerking terug. De deelgemeente Feijenoord heeft de laatste jaren veel in gang gezet met name ook t.a.v. jeugd en veiligheid. De bijzondere afbeelding van Rotterdam, die ik van jullie cadeau heb ontvangen, hangt in de woonkamer zodat we daar nog eens aan terug kunnen denken. Het gaat jullie goed en wellicht over 4 jaar een weerzien… Met vriendelijke groet, Rob Klootwijk.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…