Allerlei dingen

304 views
1 minuut leestijd
Start

Buiten is het koud, en binnen lees ik over Hirsi Ali die heeft vernomen dat er op Moslimscholen allerlei dingen gebeuren die niet goed zijn, en dat die scholen maar in de gaten gehouden moeten worden. Gisteren was Peter R de Vries op de televisie die diskettes had gekregen waarop verklaringen stonden van mensen die allerlei dingen hadden gehoord over het gedrag van Pim Fortuijn en anderen. En dan denk ik, op maandagochtend, gelukkig maar dat er ook veel mensen zijn die zich niet laten leiden door geruchten over "allerlei dingen".

We hebben in Nederland een over het algemeen goed functionerende wet, en die zegt wat je wel en niet moet doen. Die wet geldt voor alle mensen. Als mensen op een Islamitische school zich daar niet aan houden, krijgen ze met de handhavers te maken. Dat geldt overigens ook voor openbare scholen.

We hebben in Nederland een over het algemeen goed functionerend politie-apparaat, dat meestal het verschil weet tussen roddels en feiten, en over het algemeen goed functioneert. Als er fouten gemaakt worden, wordt er opgetreden, en  worden de verantwoordelijken aangesproken.

Hirsi Ali en De Vries wekken de indruk dat Nederland een bananenrepubliek is, waar op Islamitische scholen mensen worden opgeleid tot bommenleggers en knurftige politie-agenten niet veel meer doen dan driftig roddels verspreiden.

Politiek gaat om belangen, en ik vraag met bij Hirsi Ali en de Vries iedere keer weer af welk belang ze nou dienen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…