//

Baruch verlegt de grenzen.

348 views
1 minuut leestijd
Start

In Zuid Holland is regelmatig wat te doen rondom herindelingen. Op 26 mei 2004 ging het, mede naar aanleiding van de vorming van de gemeente Teylingen, over de grenzen tussen die -te vormen- gemeente, en de gemeenten Leiderdorp en Alkemade. Ik heb toen een motie ingediend waarin GS verzocht werd een traject in gang te zetten om de grenzen in dat gebied nauwkeurig te definiëren. De aanleiding weet ik niet precies meer (en het on-line archief van de provincie gaat “slechts” terug tot 2005), maar ik geloof dat het ging om campings die in twee gemeenten lagen, en de aanrijdroutes van de vuilnisophaal in Leiderdorp.

In 2007 hebben GS de firma Berenschot gevraagd dat in gang te zetten, en dat heeft een lijvig rapport “Lijnen in het Lage Land” opgeleverd. Op grond van dat rapport heeft het college van GS besloten aan de gemeenten daar voor te stellen dat het noordelijke deel van de Zweilanderpolder en het westelijke deel van de polder Waterloos worden toegevoegd aan de gemeente Alkemade. Zodat de campings daar en een aantal huizen tot de gemeente Alkemade gaan behoren. Moet per 1 januari 2010 rond zijn.

Bij het grasduinen door de moties kwam ik ook nog de motie op grond waarvan het samenwerkingsverband Regio Randstad is opgeheven tegen. Historisch artefact!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…