/

Beknopte motivatie

389 views
1 minuut leestijd
Start

Op de bijlage bij het stemformulier is mijn beknopte motivatie niet helemaal correct geplaatst: hieronder volgt de tekst zoals die wél bedoeld was.

Met Robbert Baruch haalt het Europees Parlement lokale en Europese ervaring binnen.
Ik ben begonnen als vrijwilliger. Later werd ik lid van het afdelingsbestuur van Den Haag, Statenlid en Dagelijks Bestuurder in Feijenoord. Steeds zag ik hoe belangrijk nabije politiek is – en hoe weerbarstig.

Ik wil met die lokale klei nog aan mijn voeten naar Brussel. Omgekeerd wil ik Europese politiek híer afwegen. De legitimiteit van Europa valt of staat met de herkenbaarheid van Europese politiek. Als mensen hier niet weten wat daar gebeurt, er niet bij betrokken worden, kalft die legitimiteit verder af.

Europese samenwerking levert een bijdrage aan vrede en welvaart. Een helder Europees geluid van sociaaldemocraten is nodig om die welvaart op een sociale manier voor elkaar te krijgen, eerlijk te verdelen, en om in te zetten voor hen die dat het meest nodig hebben. Ook in Nederland. Ook Europese politiek is lokaal.

Vanaf de periode dat de muur begon te vallen ben ik betrokken bij Europese politiek: eerst tijdens mijn studie, en later in mijn werk. Het huidige wantrouwen jegens Europa en het onbehagen, motiveren mij om de lijst aan te voeren van de Europafractie van onze partij. Voor een sociaal Europa dat voor iedereen werkt.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…