Bezwaar, cultuur en filosofie

296 views
1 minuut leestijd
Start

’s Ochtends ben ik voor het eerst als lid van de bezwaarschriftencommissie betrokken bij het beoordelen van bezwaarschriften. Er zijn heuse zittingen waarin mensen de bezwaren die ze hebben tegen beslissingen van de provincie komen toelichten. Ook van de kant van de provincie wordt er toelichting gegeven, en in een zaak komt ook een derde en zelfs een vierde partij vertellen wat ze er van vinden. Het gaat vaak om complexe zaken waarbij alle kanten op zich begrijpelijke en te verdedigen standpunten innemen. Als bezwaarschriftencommissie geven we een advies aan de Gedeputeerden. We kijken daarbij niet alleen naar wat juridisch correct is, maar ook naar wat rechtvaardig en consequent in lijn met wat de provincie wil is.

’s Avonds een interessante lezing bij de cultuurfilosofische tafel in societeit De Witte. Het gaat over genetische manipulatie, en -onder andere- hoe je daar over kan discussieren. Voedsel voor de geest!

Helaas kan ik niet met de dames en heren mee-eten; om 19.00 uur begint onze fractievergadering; er is een voorlopig-definieve-concept-voorsteltekst van een accoord tussen ons, CDA en VVD. Het resultaat van veel werk in veel groepjes, en natuurlijk van de drie fractievoorzitters Marnix, Hans en Huub. Het resultaat is veelbelovend, maar nog geheim. 😉

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…