/

Blijf zitten waar je zit. En verroer je niet.

347 views
1 minuut leestijd
Start

Wat zou er toch links zijn aan Harry Borghouts? Ik heb hem van nabij meegemaakt bij het organiseren van de Hollandmaand ter gelegenheid van het ambtsjubileum van de Koningin. Ik heb me toen al over een paar dingen verbaasd. Om te beginnen het uitnodigingenbeleid: ik had geen zin om een bijeenkomst te helpen organiseren voor dezelfde 500 bestuurders die je bij alle borrels tegenkomt: het bestuurdersgrauw. Helaas: het is niet gelukt om toen juist voor vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties een feestje te bouwen. Een tweede ding was dat ik me toch goed kan herinneren dat Borghouts tijdens de finale van de quiz die we in het kader van de Hollandmaand verzonnen hadden deze CdK zichzelf introduceerde als een bestuurder met een democratisch mandaat. Immers: hij is door de Staten verkozen.

Een vreemde actie, en nog vreemder in het licht van de actie van vandaag: het college neemt collectieve verantwoordelijkheid, en biedt zijn ontslag aan, op deze CdK na. Schande. Hij onttrekt zich daarmee volstrekt aan zijn verantwoordelijkheid. Immers: die gaat niet alleen op in goeie, maar ook in slechte tijden.

“Links” staat voor “oog hebben voor de noden van de maatschappij”. Laat Borghouts nou maar eens uitleggen welk doel gebaat is bij zijn aanblijven!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…