Bloemhof en Noordereiland

470 views
1 minuut leestijd
Start

Vanavond commissievergadering Bloemhof en Noordereiland. Natuurlijk hadden we het (alwéér!) over hondenpoep. Ik heb daar nu al zo veel over geschreven dat ik bang ben dat ik mezelf moet gaan herhalen. Wat iedere keer terugkomt in de discussie is waar de eigen verantwoordelijkheid van burgers begint, en waar die van de overheid. Hoewel er een grote roep is om mínder regels en mínder overheid, wordt er, als het om hondepoep gaat, juist geroepen om méér regels en méér handhaving. Nu is handhaving op het uitlaten van honden erg moeilijk, want hondenbezitters die hun honden hun gang laten gaan, doen dat natuurlijk al helemaal niet als er zichtbare controle in de buurt is. En hoe lang duurt het helemaal voordat een hond klaar is? En hoeveel controleurs en politie heb je nodig om iedere illegaal poepende hond te zien?

Dezelfde vraag kwam op bij verbouwingen in Bloemhof: het komt wel eens voor dat er wat gebouwd wordt, en dat bouwmaterialen de stoep versperren. Lullig, maar het kan gebeuren. In de commissie vroeg ik of mensen die dat zagen, zelf de klachtenlijn wilden bellen. Als reactie kwam daarop dat ambtenaren moesten controleren of er bouwmaterialen wegen versperden.

Ik zie het al voor me: een land waarin op elke hoek een opsporingsambtenaar staat die naar honden loert, en tientallen anderen rondfietsen op zoek naar andere overtredingen. In zo’n land wil je toch niet wonen?

3 Comments

  1. grappige is wel, meneer de portefeuillehouder, dat u, uw ambtenaren en de politie dit gedrag tegenwoordig normaal, acceptabel, of gedoogbaar vinden. het gaat zelfs zo ver dat ook zij doorlopen wanneer zoiets waargenomen wordt, zonder welke vorm van actie. dat kost immers tijd, en is nit hot in de ogen vn het bestuur. wanneer een burger reageert, luistert u of uw ambtenaar, maar doet vervolgens niets (zelfs geen onvangstbevestiging op een brief). wanneer u op zulk passief gedrag aangesproken wordt, zegt u doodleuk dat u geluisterd heeft, maar dat u andere prioriteiten stelt. en dat U daarvoor bent aangenomen. waar blijft die burger dan? u en uw organisatie doet niets uit zichzelf, doet niets wanneer u aangesproken wordt. U kaatst onterechts slechts de bal terug naar demaatschappij… iets van kip of ei? iets van hand in eigen boezem? ben benieuwd…

  2. De bestuurders noch de ambtenaren, noch de volksvertegenwoordigers poepen op straat. Dat zijn toch echt de honden van mensen die daar rondlopen. Dus daar begint het probleem. Wij vinden het niet “normaal, acceptabel of gedoogbaar”, en geven daarom dan ook ieder jaar weer tonnen uit om het tegen te gaan. Als er meer moet gebeuren, kost dat meer geld. Zo eenvoudig is het. Natuurlijk kan het altijd beter en slimmer georganiseerd worden, maar nergens in Nederland is een échte oplossing voor het hondenpoepprobleem!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…