Blowverbod

341 views
1 minuut leestijd
Start

De afgelopen maanden kwamen er steeds meer klachten vanuit het spoorweghavengebied. Jongeren, in groepjes van 4 tot 40 man, zaten er soms te drinken, te blowen, in bosjes te plassen en mensen lastig te vallen. En als je er wat van zei kreeg je een grote bek, of erger. Vervelend. We hebben niets tegen jongeren, zelfs niets tegen rondhangende jongeren, maar als mensen er last van krijgen, is dat vervelend. Tegen “gewone” misdaad zetten we natuurlijk “gewoon” de politie in. Als er “gewone” hangjongeren zijn, gaat het “gewone” jongerenwerk een babbeltje met ze maken. Maar bij dit soort groepen is het moeilijker. Waar spreek je ze op aan als het verder gaat dan gewoon wat hangen, maar niet écht crimineel is?

In het gebied rond het Spoorweghavenpark hebben we gekozen voor een blowverbod. Op 1 november gaat het in. De overlast van jongeren die blowen op straat wordt aangepakt door deelgemeente Feijenoord, politie en het OM. Samen gaan we aan de slag om die overlast terug te dringen. 

verbowen te bloden

Blowen was altijd al verboden op straat maar werd tot nu toe gedoogd.  Vanaf 1 november 2008 zal dat inin het park bij de Spoorweghaven, de Vuurplaat, het winkelcentrum in het Entrepotgebied, de Oranjeboomstraat, de Rosestraat en de hele Boulevard-Zuid niet langer het geval zijn. Vanaf dat moment worden er bekeuringen uitgeschreven aan iedereen die blowt op straat. Tot 1 november zullen er waarschuwingen worden uitgedeeld, na 1 november kan een blower op een bekeuring van 60 euro rekenen. Voor vragen, tips of het doorgeven van blowende mensen in de bovenstaande gebieden, kan worden gebeld (0900) 8844. Kijk ook op www.politie-rijnmond.nl. Oh, en we gaan ook aan de slag met een alcholverbod.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…