/

Bruins, bestuur en b… eh… jaarrekening.

309 views
1 minuut leestijd
Start

Nederland had het slechter kunnen treffen dan met Bruno Bruins. Ik ben hem een paar keer tegen het lijf gelopen in Den Haag, en ik ken hem als een kundig, communicatief, en bovendien aardig bestuurder. In zekere zin een voorbeeld dus.

Gistermiddag een spannende middag gehad: de aftrap van de wijk-actieprogramma's. Dat zijn programma's die door verschillende partners worden opgesteld, waarin de aandachts- en actiepunten voor het wijkgericht veiligheidsbeleid staan. Het is belangrijk dat de bewoners daar een grote rol in spelen. Als géén ander weten zij immer wat er in de wijken speelt! De bewonersorganisaties hebben dan ook een grote rol bij de totstandkoming van de wijkactieprogramma's. Daarbij is het natuurlijk wel zo, dat we elkaar over en weer moeten kunnen aanspreken op de afspraken die we met elkaar maken. En dat de bewonersorganisaties ervoor zorgen dat ze zo veel mogelijk bewoners betrekken bij dit proces. En dat wij onze afspraken óók nakomen! Er was ook wel wat kritiek: een aantal bewonersorganisaties vond de termijn waarop één en ander afgerond moest zijn te kort. Ik heb dat meegenomen en ga kijken of we daar wat aan kunnen doen. De plannen moeten immers wel op tijd af zijn, dus het zal rekenen en plannen worden.

Binnen het duale stelsel stuurt de volksvertegenwoordiging op hoofdlijnen en gewenste resultaten, en is het bestuur verantwoordelijk voor de uitvoering. Ik heb als Statenlid de financiële stukken van de Staten beoordeeld, en dan kijk je natuurlijk met een andere bril. Vanavond bespraken we voor het eerst de jaarrekening over 2005: technisch. Ik heb de begroting toegelicht, en vanaf de "andere kant" was dat best vreemd, maar ik hoop maar dat ik, omdat ik ook de ervaring "van de andere kant" antwoorden heb gegeven waar de raadsleden wat aan hebben.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…