Burger en initiatief.

365 views
1 minuut leestijd
Start

De verantwoordelijkheid voor het inrichten van de samenleving ligt niet alleen bij bestuurders en politici, maar ook bij ambtenaren, bedrijven, en bij burgers zelf. In Engeland lees ik bij daar bij FOK een leuk voorbeeld van: de actie van Jamie Oliver om de schoolmaaltijden gezond te maken hebben zo’n succes dat de handelaar in fast-food serieus in de problemen komt. Voor de eigenaar van het bedrijf niet leuk, maar wel een teken dat actie succesvol kan zijn. Hoewel dat laatste ook wel weer betrekkelijk is: ouders vrezen dat hun kinderen nu hun vette happen elders halen.

Vroeger gaf ik les op een school die vlakbij een smartshop stond. De leerlingen werden er niet bepaald smarter van. Toen er afspraken kwamen over de nabijheid van deze winkels bij scholen was men ook bang de leerlingen hun paddo’s in de pauze elders gingen halen, maar het werd wel moeilijker.

Politiek is als boren in hard hout (Max Weber) en succes is van mislukking naar mislukking rennen zonder je enthousiasme te verliezen (Churchill).

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…