Carpark (mobiel stadspark) geopend op de Kaap.

408 views
1 minuut leestijd
Start

Jan-Geert en Robbert in t CarPark Katendrecht heeft een landelijke primeur erbij: het eerste mobiele park van Nederland, Carpark. Vanochtend heb ik, samen met de bedenker van het park, Jan-Geert Munneke, student aan de TU Delft, het park geopend. 

Jan Geert heeft zich het afgelopen half jaar bezig gehouden met mogelijke verbeteringen voor de openbare ruimte in Katendrecht. Uit veel verschillende concepten is uiteindelijk gekozen voor het Carpark.

Het carpark kan veel betekenen voor de buurt. Behalve het verbeteren van de openbare ruimte heeft het project als doel inzicht te krijgen in de manier waarop bewoners omgaan met dergelijke initiatieven. Gedurende de zomermaanden zal de omgebouwde auto verschillende keren van plek wisselen in Katendrecht. De bedoeling is dat mensen er gebruik van maken en erover gaan praten. En in het Rotterdams groenjaar is dat mooi meegenomen!

Update: ADTV maakte een leuke reportage.

3 Comments

  1. Leuk concept dat carpark. Had ‘m al zien staan op Twitter en dacht eigenlijk dat het een nieuwe overdekte parkeerplaats in Katendrecht was… Die mag van mij best ook naar Noord komen, wordt Zuid trendsetter voor Rotterdam 🙂

  2. Ik las met veel verbazing het artikel over de “primeur” van de autotuin op Katendrecht. Nota bene in opdracht van de deelgemeente Feijenoord. Een half jaar dubben, brainstormen en ontwikkelen door Jan Geert Munneke. Toe maar! Daar zal de nodige subsidie in zitten. Op mijn website PolitiekActief.Net heb ik al járen een link staan naar de autotuin van Fokke van Katwijk. Een mooi voorbeeld hoe mensen zelf het groen verzorgen in hun straat, en de tegenwerking die ze krijgen van deelgemeenten. De eerste autotuin stond van 1998 tot 2005 in Amsterdam. Eerst in de Lomanstraat, en later in de Willemsparkweg. Nu op het terrein van een autosloperij. Alle informatie, inclusief handleiding hoe je zo’n autotuin moet maken, staat online op http://www.autotuin.nl . Als ik de deelgemeente was ging ik mijn geld maar eens terughalen! De ironie is natuurlijk groot. Een Amsterdamse deelgemeente helpt de eerste autotuin om zeep, en een Rotterdamse deelgemeente maakt met belastinggeld goede sier en jat het idee…

  3. Ja, Joost, dit smaakt naar meer en er wordt aardig gepromoot met andermans geld, wat niet van iedereen kan en mag zijn. Een schouderklopje van jewelste en je bent daarbij ineens geliefd in de omgeving.
    Het past ook nog in dit groene jaar, want dat is toch de doelstelling geweest, nietwaar???
    Ik zal je haast nog een voorbeeld kunnen geven, maar dit heeft weinig zin en is misschien(??) niet relevant genoeg om het uitgebreid naar voren te brengen. Maar men komt het wel dagelijks tegen, zowel lokaal en/of in algemeen belang!!!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…