Christna, the movie.

286 views
1 minuut leestijd
Start

Ik moet een beetje uitkijken met het maken van absurde vergelijkingen: mijn vergelijking tussen Limburgers en Antillianen is door sommige mensen niet helemaal goed begrepen, en dat is me op een paar boze reacties komen te staan. Toch zat ik vanavond na te denken over hoe Geert Wilders, als hij tegen het Christendom zou zijn, een film zou maken over dát geloof. Ik denk dat het er ongeveer zó uit zou zien:

Citaat uit het Nieuwe Testament: Mattheus 10:

33 Maar zo wie Mij verloochend zal hebben voor de mensen, dien zal Ik ook verloochenen voor Mijn Vader, Die in de hemelen is. 34 Meent niet, dat Ik gekomen ben, om vrede te brengen op de aarde; Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard.

Beeld:

35 Want Ik ben gekomen, om den mens tweedrachtig te maken tegen zijn vader, en de dochter tegen haar moeder, en de schoondochter tegen haar schoonmoeder.

(Dit is natuurlijk Jerry Falwell, die zijn huwelijksmoraal wat anders beleefde dan dat hij hem predikte)

36 En zij zullen des mensen vijanden worden, die zijn huisgenoten zijn.

(dit a propos "huisgenoten", natuurlijk)

37 Die vader of moeder liefheeft boven Mij, is Mijns niet waardig; en die zoon of dochter liefheeft boven Mij, is Mijns niet waardig. 38 En die zijn kruis niet op zich neemt, en Mij navolgt, is Mijns niet waardig.

Slottekst: "kortom: we zijn allemaal onwaardig. Ondertussen neemt het aantal Christelijke wetten steeds meer toe:

  • Op zondag kan je helemaal niets meer.
  • Sinterklaas wordt op bijna álle scholen gevierd, en bij alle winkelcentra. Vaak met overheidssubsidie!
  • Christelijke feestdagen: vaak verplicht vrij!
  • Partijen op christelijke grondslag maken de dienst uit in de regering!"
Kortom: een bij elkaar gegoogled zooitje bangmakende uitspraken, die alleen maar representatief zijn voor de paranoia van de schrijver.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…