Commissievergadering

350 views
1 minuut leestijd
Start

Het commissiestelsel verandert hier in Feijenoord; in plaats van gebiedsgerichte commissies komen er nu themagerichte commissies. Na het reces zal het vorm krijgen, dus nu vinden de laatste gebiedsgerichte commissies plaats. Vanavond de commissie Afrikaanderwijk/Hillesluis, met daarin een leuke presentaties van een aantal jongeren met ideeën over een aantal pleinen in Hillesluis, maar ook behoorlijk wat aandacht voor de omgeving van het Afrikaanderpark. De SP had een opmerkelijke rol in de discussies: toen insprekers vertelden dat er overlast was, moest van de SP de knoet erover: harde aanpak; toen de insprekers weg waren was bij een volgend agendapunt de SP juist de partij die “vormende programma’s” wilde, en de indruk wekte dat er helemaal niets gebeurde rond dat plein.

Gelukkig voor de SP doen we allebei ook; we pakken de overlast aan door jongeren aan te spreken op hun gedrag, door samen met partijen te kijken hoe we de overlast aan kunnen pakken zónder dat die zich verder verspreid. Aan de andere kant komt er een pleinmanager die alle activiteiten (wat er nogal wat zijn: niet alleen het LCC en plein 3 zijn actief; ook is er van alles in het park te beleven) in kaart brengt en meer profiel geeft.

Kortom: sterk en sociaal. Aan de ene kant snoeiharde aanpak, maar wel realistisch; aan de andere kant veel programma’s maar zoveel mogelijk zonder geld te verspillen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…