Curry Communist?

555 views
1 minuut leestijd
Start

Adam Curry (dat is iemand van vroeger, getrouwd met iemand van heel vroeger) schrijft op zijn site over de “positieve trend” dat een aantal slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Volendam vindt dat er geen claim tegen kroegbaas Jan Veerman moet komen. Immers: B&W zijn verantwoordelijk voor het toezicht.

Lang geleden (toen mevrouw Curry nog studeerde een jonge vrouw was), bij de watersnoodramp van 1953, zei de CPN dat sommige overheden mede-verantwoordelijk waren voor de grote omvang van die ramp door de dijken te weinig te controleren en niet goed voorbereid te zijn. Omdat het de CPN was die het zei, werd er niets op uit gedaan.

Curry gaat nog een stap verder: volgens hem zijn overheden verantwoordelijk voor de gevolgen van acties van mensen die een gevaar voor anderen opleveren. Als overheden niet genoeg handhaven is het hun schuld dat er problemen ontstaan.

Dat is toch een tamelijk kromme gedachte. Eigen verantwoordelijkheid is er blijkbaar niet bij, bij deze Curry. Kan hij niet weer gewoon zich bezighouden met geld verdienen met het verkopen van internethypes en moeilijk doen op de televisie dan de zoveelste te zijn die in “het gat van Pim” (dit is niet mijn uitvinding, maar die van Rob Oudkerk) springt?

8 Comments

  1. Citaten van hemzelf:

  2. Iedere nederlander zijn eigen zender
  3. De hyperlink is het valuta van het internet
  4. De weblog wordt net zo belangrijk als de telefoon en typemachine
  5. Dit is de online desktop publishing revolutie
  6. De eerste beursgenoteerde onderneming waarvan de CEO een weblog bijhoudt zal zijn beurs koers zien stijgen.
  7. Wie verzint er meer? De inzender van de mooiste krijgt een literfles Breezer.

  8. Wat mij nog het meest tegen de borst stuit is dat een aantal (ex-)ambtenaren van OC&W op non actief zijn gesteld omdat Loek Hermans Adam Curry een fors bedrag heeft betaald voor niet geleverde diensten. Slapen die journalisten nu altijd?
    Wanneer breekt ‘Curry-gate’ open?

  9. Eilander ontkent beschuldiging OM

    Directeur Stichting Ictu Siep Eilander heeft een aantal externe taken tijdelijk neergelegd. Hij ontkent de beschuldigingen van het Openbaar Ministerie en geeft nadere uitleg.

    Het Ictu is de uitvoeringsorganisatie op het terrein van ‘ict en overheid’. Siep Eilander was in zijn vorige functie als directeur ICT op het ministerie van Onderwijs nauw betrokken bij de aanleg van Kennisnet. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem en twee andere oud-ambtenaren van Onderwijs ervan in 2000 valsheid in geschrifte te hebben gepleegd bij de aanleg van Kennisnet, het intranet voor het onderwijs.

    Eilanders advocaat David Duijvelshoff legt uit dat de beschuldiging te maken heeft met een aanbestedingsfout. Voor de aanleg ging het drietal in zee met Jamby, het inmiddels failliete internetbedrijf van dj/investeerder Adam Curry. Het bedrijf Jamby had reeds werkzaamheden verricht, toen bleek dat de opdracht Europees aanbesteed had moeten worden. Jamby moest het werk staken en leverde uiteindelijk een rekening voor geleverde diensten. “Na onderhandelingen met de drie ambtenaren is dit toen door het ministerie rechtgetrokken. Jamby heeft toen zo’n twee ton euro ontvangen”, zegt Duijvelshoff.

    NRC Handelsblad meldt dat volgens een onderzoek van Deloitte & Touche de uitbetaling werd verdeeld over een aantal bv’s van Jamby om zo de Europese aanbestedingsregels te omzeilen. “Facturen, offertes en andere bescheiden zijn opgemaakt om de werkelijkheid te verhullen”, citeert de krant uit het rapport. Het OM besloot op grond hiervan het drietal in staat van beschuldiging te stellen.

    Eilander – die niet met zijn initialen genoemd wil worden, maar voluit – laat via zijn advocaat weten dat hij zich op geen enkele wijze schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit. De advocaat wijst er fijntjes op dat de toenmalige minister van OC&W Hermans erg enthousiast was over Kennisnet en veel druk zette achter een snelle aanleg. “Mijn cliënt heeft nooit persoonlijk gewin gehaald bij wat er gebeurd is en wat nu als malversatie wordt aangemerkt. Hij heeft puur en alleen vanuit zijn loyaliteit van ambtenaar gehandeld in belang van de dienst”, stelt Duijvelshoff.

    Het OM heeft Eilander ruim een maand geleden in staat van beschuldiging gesteld. Waarom hij nu pas in goed overleg met het bestuur van de Stichting Ictu een deel van zijn taken neerlegt, komt omdat het bestuur tijd nodig had om zich een oordeel te vellen over de zaak, meldt een woordvoerster van het Ictu.. Het bestuur, bestaande uit vertegenwoordigers van verschillende ministeries, waterschappen, provincies en gemeenten, steunt Eilander en geeft hem de gelegenheid zijn zaak goed voor te bereiden. De Ictu-directeur legt niet zijn gehele taak neer, maar alleen zijn externe bezigheden. Intern blijft Eilander zich bezighouden met de onderlinge samenhang van de Ictu-programma’s en het strategisch toekomstperspectief van zijn organisatie. In oktober komt de zaak voor de politierechter.

    Rik Sanders

    http://www.vnunet.nl/artikels/binnlan3/n2703tcd.htm

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…