Dag 5: Laatste dag Beukelaarstraat

276 views
1 minuut leestijd
Start

Mijn vrienden van de ROTEB

Omdat ik deze week speciaal op de buitenruimte wilde letten, heb ik vanochtend een wandelingetje gemaakt om te kijken of er nu werd schoongemaakt. Inderdaad kwam ik om 8.00 uur dit team van de ROTEB tegen, die ik wat van hun werk afhield voor een praatje en een foto. Dat deze mensen hard werken kan niet vaak genoeg gezegd worden. Ik heb enorm veel respect voor hun optimisme en doorzettingsvermogen, want vaak is een straat die ze 's ochtends hebben schoongemaakt, 's middags alweer vies.

Gisteravond was mijn laatste avond op de Beukelaarstraat, en ik ga samen met een aantal raadsleden een avondwandeling maken door de buurt. We drinken hier en daar wat, en verbazen ons over de enorme hoeveelheid coffeeshops in de buurt. We hebben de wandeling niet afgemaakt, dus binnenkort moeten we ons weer opofferen voor een nachtelijke wandeling. Ik heb overigens wel wat drugshandel gezien, maar verder voelde ik me prima op m'n gemak.

Vanochtend was ik op bezoek bij de O.G. Heldringschool, en maak een foto van de ingang van de school:

Coffeeshop/school

De ingang van de coffeeshop bevindt zich pal naast de ingang van de school. En niet zo maar een school: een school voor speciaal onderwijs. Het nieuwe beleid om coffeeshops en scholen niet dicht bij elkaar in de buurt te hebben, wordt door mij van harte ondersteund. En of het snel kan, want de achterkant van de coffeeshop grenst aan het schoolplein van deze school, dus op het speelplein ruik je de wietdampen. Daar word ik nou toch zo boos van. Hoe kán dit nou toch weer?

Verder vandaag: de afsluiting van de actieweek die we in Vreewijk hielden. Stadstoezicht, Roteb, de wijkonderhoudsploeg, de politie, Thuis Op Straat, het opbouwwerk, de Bewonersorganisaties en natuurlijk bewoners hebben een week lang extra Vreewijk schoongehouden. 160 kilo afval extra, tientallen boetes op verkeerd huisvuil aanbieden en honden laten poepen. Zo doen we dat! Over twee weken hebben we weer zo'n actie, en dan in een andere wijk.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…