Dagelijks onzichtbaar

454 views
1 minuut leestijd
Start
Foto: Hans Arend de Wit
 
Als het grootste wat je bereiken kan, jezelf worden is, dan is Julisch Vischjager de grootste man van Nederland. Zo enorm zichzelf dat sommige mensen ervan schrikken. Of het nu gaat om zijn vertederingsconcerten, zijn foto’s, zijn krant of zijn laatste vraag tijden de wekelijks persconferentie: Julius is kunstenaar, en heeft geen ander belang dan zijn foto’s, zijn krant of zijn laatste vraag tijden de wekelijks persconferentie. Dat maakt hem onvoorspelbaar, en voor sommigen dus eng.

Zou dat de reden zijn dat onze minister-president hem zijn laatste vraag tijdens de wekelijks persconferentie verboden heeft? Dat die wekelijkse persconferentie nu niet meer op uitnodiging van de parlementaire persvereniging wordt gehouden, maar op uitnodiging van het Ministerie van AZ (of de premier zelf, dat weet ik niet), vind ik niet belangrijk, en het gekerm van sommigen dat daarmee de Parlementaire pers opzij wordt geschoven, vind ik behoorlijk overdreven. Maar dat Julius niet meer de laatste vraag mag stellen, vind ik schandalig. En dat heeft met het volgende te maken.

Eén van de ergste dingen die je wel eens tegenkomt in de politiek is de verkwasting. Enorme dikdoenerij in een poging onfeilbaar over te komen. Door mensen als Julius word je gedwongen je menselijke kant te laten zien. En dat is goed. Het zal sommigen verbazen, maar politiek en bestuur zijn mensenwerk. Politici en bestuurders zijn net zo stom, lui, onzeker, onhandig en slordig als andere mensen, maar hebben soms meer methoden om dat -in een poging vertrouwen te winnen of zo- dat te verdoezelen.

Daarom is Julius Vischjager één van de grootste mensen van Nederland, en één van de beste journalisten. Als je verstandig bent, neem je dus een abonnement op de Daily Invisible. De gegevens daartoe citeer ik letterlijk:

Redaktieadres: Transvaalstraat 60-I, 1092 HN Amsterdam, tel. 020-6931480. Abonnementen: f54.- voor 1/2 jaar, f95.- voor 1 jaar (eerst even bellen naar Irene Jonkhoff, tel. 020-6611012). Giro: 3005697 t.n.v. Julius Vischjager. Om de twee weken krijgt U twee Daily Invisibles thuis bezorgd!

1 Comment

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…