De Joden!

125 views
1 minuut leestijd
Start

Ondanks het feit dat de moordenaar van Theo van Gogh nou niet bepaald vriendelijke woorden over had over Joden, en dan vooral de Joodse politici, worden zij nu door sommigen gemakhalve maar op één hoop met hen geschoven. Tekenend is het plaatje en de discussie vandaag bij www.volkomenkut.com:

Wat maar weer laat zien dat de klachten over het zogenaamde wangedrag van het Islamitische deel der natie voor sommigen vooral voorkomen uit algemene angst of woede over alles wat anders is. Makkelijk te ridiculiseren, zoals je ook kan zien bij doorgaans intellectueel ogende mensen als www.bareuh.nl.

Ter verdediging van hen die vrouwen geen hand willen geven: iedereen die wel eens iemand heeft proberen te versieren weet hoe sensueel en suggestief een eenvoudige aanraking als een handdruk kan zijn.  Er zijn mensen die daarom helemaal geen lichamelijk contact willen met hen onbekende vrouwen. Op zich valt dat te respecteren.  Kunst is om daarbij uit te leggen wáárom je zo iets doet, of vooral degene wiens hand je afwijst te laten merken dat het niets persoonlijks is. De Nederlandse taal spreken helpt daarbij.

Ik erger me bijvoorbeeld aan de zoencultuur: iedereen loopt mekaar maar af te lebberen. Onsmakelijk, vaak ongepast, en als je niet meedoet voelen sommigen zich afgewezen. Over lage tolerantiegrens gesproken!

2 Comments

  1. Je bedoelt dat die imam Verdonk geen hand gaf, omdat ze hem opwond? En als je een vrouw wel een hand geeft dat dat eigenlijk een belediging is, omdat dat betekent dat ze je verder koud laat?

    En eehh … Jom Kippoer is toch grote zoendag? Of mag het alleen op die dag? En tussendoor af en toe een klein zoendagje, mag dat wel?

    Ingewikkeld hoor, die religieuze normen en waarden.

    Toch maar liever judo: gewoon een diepe buiging. En dan een stevige heupworp, gevolgd door een houdgreep. Ippon! 😉

  2. Al die archaische religieuze gebruiken zijn misschien in orde, voorzover anderen er niet mee lastig gevallen worden. In het licht van de positie van de vrouw binnen de islam echter bijzonder wrang. Zeker uit de mond van iemand die predikt dat vrouwen slaan wel mogelijk is. Maar daar zullen die vrouwen vooral zelf tegen in opstand moeten komen. Uw vergelijking met de nederlandse kuscultuur is overigens totaal misplaatst. Maar U leest altijd Volkomenkut en geenstijl om achter de mening van het gewone volk te komen? Hier wat andere kost: http://www.weltwoche.ch/artikel/?AssetID=9277&CategoryID=66

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…