De koning van Rotterdam

655 views
1 minuut leestijd
Start

Op dit moment zie je op verschillende plekken in Rotterdam studenten aan Nederlandse Film & Televisie Academie in Amsterdam bezig. Als student werk je vier jaar lang in crews. In het laatste jaar van deze opleiding maken studenten uit de verschillende vakklassen samen een (korte) speelfilm van 30 minuten. Deze film zal door de VPRO worden uitgezonden en zal vertoond worden op diverse (inter)nationale filmfestivals. De eindexamenfilm, "Koning van Rotterdam", filmen ze hier. Bij Laan op Zuid zullen ze vannacht gaan filmen. Omdat de film over graffitti-artiesten gaat, hebben ze muur onder de brug bij de Laan op Zuid/Hilledijk een " tag " gespoten.

the revolution will not be televised

Ik vind het allemaal fantastisch, en heb ingestemd met het kunstwerk. Aan de bewoners wordt gevraagd of zij het leuk zouden vinden als het kunstwerk zou blijven staan. Als ze het niets vinden, halen we het weer weg en zorgen we ervoor dat de muur wit geschilderd wordt. Jammer dat ze vannacht gaan filmen. Als het overdag was, had ik mijn CV bij de IMDB misschien kunnen pimpen met een klein bijrolletje 🙂

12 Comments

 1. leker laten staan is mijn advies.eigenlijk zou die hele plek daar opgepimp moeten worden.Op dit moment is het togh vooral een naargeestig en grauwe plaats,MEER KLEUR.

 2. heeel erg fijn wat die jongens doen in onze wijk
  vroeger vond ik het best eng daar te lopen, maar nu het zo fleurig en kleurig is heb ik daar helemaal geen last meer van!

 3. Is er al bekend wanneer deze film op tv uitgezonden wordt? En onder welke titel, want ik heb begrepen dat De Koning van Rotterdam alleen maar de werktitel is…
  Ik wil ook wel graag zien of we nog in beeld zijn…2 zondagen bezig geweest hiervoor, dus ben wel benieuwd naar het resultaat.
  e-mail adres van de makers is helaas niet meer in werking, ze zouden de figuranten e.d. de datum laten weten, maar ik denk dat we niets meer zullen vernemen….
  wie weet wat meer??
  bedankt.

 4. Bomber (zoals hij uiteindelijk ging heten) is afgelopen augustus
  uitgezonden bij de VPRO.

  Ik heb de film opgenomen, dus eventueel kan ik je aan een kopietje
  helpen; gewoon even e-mailtje sturen 😉

  Greetz,

  Peter.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…