/

Democrazy

234 views
1 minuut leestijd
Start

Zo. De verkiezingen zijn weer achter de rug, en ik mag me nog tot 14 maart statenlid noemen. De uitslagen zijn natuurlijk niet goed, maar het kon slechter. Omgerekend gaat de statenfractie van de PvdA van 13 naar 10 zetels. Onbegrijpelijk is natuurlijk de uitslag van het referendum in Leiden. Om te beginnen is het merkwaardig dat Leiden een regionale ontwikkeling (waar ze zich al jaren aan gecommiteerd hadden) zó op de schop zet. Veel wordt er gesproken over slagvaardigheid in het bestuur, maar als het erop aankomt, gooien mensen graag zand in de machine. En dan de argumenten! Het meest ben ik geschrokken van de mensen die doen alsof er een HSL door de Breestraat (en dwars door de hofjes, en de rest van het centrum) komen suizen. Wat een apekool. Kijk nou eens naar al die fatsoenlijke steden met trams, en wat een behoorlijke ontsluiting met openbaar vervoer kan doen voor de bedrijvigheid. De provincie zou er goed aan doen de ontwikkeling van de RGL gewoon door te zetten.

1 Comment

  1. Beste heer Baruch,

    U begrijpt werkelijk weinig van de werking van politiek en bestuur en het samenspel tussen de verschillende bestuurslagen of u wilt het gewoon niet begrijpen, dat kan natuurlijk ook. Bart Tromp verwijst in een van zijn columns naar het aloude groepsdenken, wilt u eens nagaan of u hier ook last van heeft gehad in het recente verleden?

    Slagvaardig bestuur breng ik in verband met de weerbarstige praktijk, met pragmatische dus werkbare politieke oplossingen, het creeren van draagvlak onder de bevolking en algemener gewoon die dingen doen die voor concrete verbeteringen zorgen voor mensen in de provincie(stad). Het door u gesuggereerde verband tussen slagvaardigheid en het RGL-project is non-existent. Als dit uw reactie is op de achterliggende verkiezing dan bestempel ik u met graagte als representant van de oude politiek. Dat is iets waar ik ook als kritische Leidenaar met onverdeelde vreugde afscheid van wil nemen. Het ga u goed.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…