Dialoogdriedaagse, baby!

360 views
1 minuut leestijd
Start

cross-overband

Toen de raad ons de opdracht gaf om tijdens de ramadan een activiteit te organiseren, vond ik dat in eerste instantie wel moeilijk. Is het nou onze taak om ons met religieuze zaken bezig te houden? Maar toen we er eenmaal aan begonnen werd ik allengs enthousiaster. Onder de bezielende verantwoordelijkheid van onze collega René Kronenberg is er een dialoogdriedaagse opgezet waar ik razend enthousiast over ben. Als de deelgemeente Feijenoord voor het overgrote deel christelijk was, zouden we vast een kerststal hebben opgezet, als de meerderheid Joods was, zouden we met chanoeka een grote chanukia neerzetten, maar in dit geval is een tent met goeie gesprekken en lekker eten zo’n gekke gedachte nog niet. Bovendien heeft de ramadan, en zeker de Iftar een universele betekenis: denk eens na over waar je mee bezig bent. Ik ben twee van de drie avonden geweest, en ik vind het voor herhaling vatbaar. Ik heb genoten! Goeie muziek, en er waren Turken, Chinezen, Koerden, Iraki’s, Marokkanen, Hollanders, Surinamers, Antillianen. En dat zijn dan alleen nog mensen waarvan ik zeker weet dat ze er waren, omdat ik ze gesproken heb. Maar er waren er vast meer. Wat een feest! Wat een leuke plek toch, dat Feijenoord! En wat heeft die Deelgemeente dat goed georganiseerd, en wat heeft die PvdA-fractie in de deelraad toch goed bedacht! Ik kwam vanavond weer eens ouderwets trots thuis!

2 Comments

  1. Kerststal ? Overheid (Staat der Nederlanden, filiaal deelgemeente) ? Ofwel hoe redeneer ik “ergens” naar toe. Pas als ze (sorry hoor) het de eerstvolgende keer zelf organiseren en betalen was het goed bedacht.

  2. “Ze”? Deze dialoogdriedaagse was nu juist voor ALLE inwoners van de deelgemeente en hun vrienden. Daarnaast organiseren tientallen organisaties hun eigen iftars en andere bijeenkomsten, waar overigens ook meestal anderen voor uitgenodigd worden.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…