Die joods-christelijk-islamitische samenleving is er al lang!

358 views
1 minuut leestijd
Start

Bij Radio Rijnmond

Gisteren had ik Ahmet Karacan in de uitzending van Omroep Rijnmond, waar ik een week lang het programma "met wie?" presenteer. Het was een interessant gesprek. Ahmet volgt de Turkse politiek nauwgezet, en gaf een heldere uiteenzetting van wat daar nou het afgelopen weekend is gebeurd. Verder natuurlijk veel gesproken over de rol van de Moskee in de wijk en de rol van jongeren in de Moskee. Je ziet dat de Moskeeën uitgroeien tot culturele centra waar jongeren steeds vaker een actieve rol in nemen.  Ik kan me goed voorstellen dat juist jongeren iets zoeken in de Moskee; daar komen toch vooral mensen met dezeldfe achtergrond. Dat betekent overigens weer niet dat je hetzelfde over alles denkt als de anderen, maar ik kan me voorstellen dat het wel een band schept. Conclusie: niet spastisch doen over moskeeën, en vooralsnog ook niet over de winst van de Islamitische partij in Turkije.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…