/

Die PvdA

325 views
1 minuut leestijd
Start

Snel een broodje naar binnen gewerkt en nu onderweg naar Amsterdam voor een uitzending van BNR. Ik praat vandaag met oud-LPF-kamerlid Jukema over één van mijn favoriete onderwerpen: “het partijtje van de Arbeid”, zoals Nelson Mandela de PvdA noemde bij het afscheid van Wim Kok.

Ter voorbereiding op de uitzending wilde ik het artikel van mijn oude geschiedenisleraar Ton Kohlbeck printen. Dat kwam me op een schrobbering te staan: inclusief reacties rolden er meer dan 70 dichtbedrukte a4’tjes uit de printer.

Het is nu politiek correct geworden om de PvdA te bashen, en Kohlbeck legt de vinger op de zere plek. Een paar jaar geleden werd het politiek correct om “de buitenlanders” overal de schuld van te geven. Een paar jaar daarvoor was het politiek correct te klagen over de lastendruk. Het is een vreemde maar interessante wereld.

Het is opzienbarend om te zien hoe mensen die vroeger als serieus journalist beschouwd werden elkaar napraten. Als je hen mag geloven heeft Nederland 60 jaar gezucht onder de PvdA, middels “hún” Paarse kabinetten. Hierdoor zijn de immigratieproblemen ontstaan, is Nederland over het algemeen lelijker geworden en nam de onveiligheid toe. Verder zijn het natuurlijk allemaal draaikonten en zakkenvullers.

Kortom, makkelijke praat. In de uitzending hebben we het bijvoorbeeld even gehad over één van de misvattingen: de PvdA heeft de problemen mbt immigratie veroorzaakt. De gastarbeiders van nu komen uit Polen, Oekraïne en Bulgarije dankzij dezelfden die de gastarbeiders van toen hiernaartoe haalden: eigenaren van ondernemingen die mensen zoeken die goedkoop willen werken. Onder die eigenaren zullen weinig PvdA’ers zitten, schat ik zo in.

Het enige wat je de PvdA kan verwijten is dat ze die mensen óók kansen wilden geven.

update uitzending horen? hier klikken!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…