Diego María de la Concepción Juan Nepomuceno Estanislao de la Rivera y Barrientos Acosta y Rodríguez en Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderón

483 views
1 minuut leestijd
Start

Ben net een paar uur terug uit Mexico, waar ik de jaarvergadering van de “board of representatives” van ORT heb bijgewoond. Ook af en toe gespijbeld, natuurlijk, bijvoorbeeld om naar het Nationale Paleis te gaan en de muurschilderingen (gemaakt tussen 1929 en 1935) van Diego Rivera te bewonderen. Eén stuk vond ik vooral prachtig: het gedeelte waarin belangrijke figuren uit de moderne geschiedenis van Mexico zijn geschilderd.

Vlak voor mijn vertrek heb ik in een boekwinkel een prachtig boek gezien (maar niet gekocht: ik heb al een boek) met schilderijen van Frieda Kahlo. Wat ik tot dan niet wist, is dat zij, nadat ze Der Mann Moses und die monotheistische Religion van Sigmund Freud had gelezen, in 1945 een schilderij heeft gemaakt van Moses, waar bepaalde gedeeltes wel weer heel veel lijken op de eerder genoemde muurschildering van haar man:

Zie ook: https://www.artsy.net/artist/frida-kahlo

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…