//

Donorov

324 views
1 minuut leestijd
Start

Klaas de Vries, een voorbeeld voor politici, zet de zaak Donorov uitgebreid op zijn site. Het is werkelijk een schandalig verhaal.

In het kort: In juni 2002 vraagt de psychiater van Andrej Donorov om uitstel van zijn uitzetting omdat hij bang is dat zijn client zelfmoord zal plegen. Ook Donorov's vrouw probeert de reis tegen te houden, maar toch wordt hij uitgezet. De marechaussee vraagt om een medisch dossier van Donorov, maar de vreemdelingendienst heeft die niet. Volgens de medewerker van de vreemdelingendienst moeten de klachten niet al te serieus genomen worden. „Ze proberen van alles om onder de uitzetting uit te komen.“ In Spanje aangekomen, zijn er complicaties: bij de Spaanse autoriteiten was niets bekend van de betrokkene. Na twee uur wachten wordt Donorov overgebracht naar een opvangcentrum. Enkele dagen later hangt hij zichzelf op.

Minister Verdonk blijft in antwoorden op Kamervragen en in Kamerdebatten volhouden dat er geen fouten zijn gemaakt. Dat ligt, zoals wel vaker bij Verdonk, anders. Ongelofelijk wat een verhaal. En wat goed om eens zo'n heel dossier op internet te zetten.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…