Een beetje lucht.

228 views
1 minuut leestijd
Start

Terwijl het huidige kabinet doet alsof er geen vuiltje aan de lucht is, trekken de donkere wolken aan het binnenhof voorbij. Oh wat zijn we trots op wat we samen hebben bereikt, en wat we nog samen gaan bereiken. Ondertussen hebben we vooral loonmatiging gezien voor lagere inkomens, is de schooluitval nog steeds verschrikkelijk, struikelen alle ambities op het niveau van kennis en innovatie en is het beleid ten aanzien van mensen die van buiten komen zo hard dat het tolerante Nederland van de Gouden Eeuw definitief in de geschiedenisboekjes kan worden bijgeschreven, in plaats van in de krant.

Maar goed. Dat is de landelijke politiek: laten wij ons bezighouden met de lokale. Vandaag hebben we met het Dagelijks Bestuur een klap gegeven op de inrichting van het gebied rond de Dahliastraat.

Doordat de nieuwbouw wat meer naar achteren komt te staan, komt er 1000 vierkante meter extra buitenruimte voor bewoners. Hier komen heesters, bomen en luxe zitelementen. Daar hebben bewoners twee jaar geleden om gevraagd tijdens de zogenaamde wenstafels in Bloemhof. Mijn collega René Kronenberg is erg blij met het plan voor de nieuwe inrichting, en zegt in de pers: “De wijk Bloemhof is de laatste jaren sterk in ontwikkeling: met nieuwbouw­projecten, herinrichten van de buitenruimte en groot onderhoud aan wegen. Dat kan Bloemhof goed gebruiken. Wat bewoners hier vooral ook nodig hebben, is meer ruimte. Bloemhof is een oude stadswijk, met veel bewoners en weinig openbare ruimte. Deze 1000 vierkante meter extra buitenruimte geeft op deze plek weer een beetje meer lucht en ruimte. Ik hoop dat we de komende jaren in staat zijn op nog meer plekken in Bloemhof ruimte te scheppen. Dit is in ieder geval een hele goede stap."

De werkzaamheden voor de nieuwe inrichting worden volgend jaar uitgevoerd.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…