Een weekendje Afrikaanderplein

566 views
1 minuut leestijd
Start

Zaterdagavond ben ik alvast even gaan kijken bij het Festival op Zuid. Helaas was het nogal leeg. De voorstelling Vuka Vuka moet ik nog gaan bezoeken, maar ik heb gehoord dat ik dat dan ook zeker moet doen. De mensen die ik gesproken heb die het gezien hebben, waren er erg van onder de indruk.

Vandaag mocht ik op hetzelfde festival een prijs uitreiken: scholieren hadden optellen geschreven over het Afrikaanderpark. Daarna ging ik koken, en smullen, met Hubert.

Ik werd erop gewezen dat veel van de straten rondom het Afrikaanderplein voor sommige Zuid-Afrikanen nogal aanstootgevende namen hebben: Pretoria, Kruger, allemaal namen die geassocieerd worden met het Apartheidsregime. Wat vinden we hiervan?

9 Comments

 1. Robbert, haal op zijn minst je teksten door een spellingchecker….. en ga vervolgens je geschiedenis boekjes er weer eens bij pakken…. en stop eens met uberhaupt na te denken over zulke stomzinnige zaken….

 2. Laat dit alsjeblieft zoals het is zeg, ronduit belachelijk dat deze gedachte in je opkomt.
  Hoe je het ook wend of keert, al die namen zijn al honderden jaren oud, heeft een van die mensen die daar woont dat nou echt meegemaakt?

  Hiermee zet de pvda zich weer eens in een zielig daglicht..

 3. Te ziekelijk eigenlijk over na te denken. Man, get a life. Waar blijven de brandende autobanden en golfplaten hutjes? Voelen ze zich misschien nog beter thuis hier. Of, nee, noch beter, waarom deporteren we niet meteen ook onzelf (= alle ellendige blanken), dan hoeven ze die ook niet meer te zien. Met al die blanken om je heen heb je als zwarte natuurlijk geen leven. Al dat blanke vlees om je heen roept ook “nare herinneringen” op. Vent, ga je eens druk maken over de echte problemen in Nederland in plaats van deze achterlijke symboolpolitiek. PvdAllochtonen, het is de hoogste tijd dat jullie zelf uit de geschiedenis (& de toekomst!) verdwijnen.
  Met de hartelijk gemeende wens, meneer Baruch (ook vast een mooie Nederlandse naam!), dat je eeuwig in de oppositie mag blijven!

 4. Ik neem heel erg aanstoot aan de kritiek die mensen hier op Nederland geven. Waarom kom je hier dan in de eerste plaats wonen? Omdat het in het thuisland toch slecht was?
  Waarom hier dan klagen over straatnamen? Zorg liever dat je wat van je leven maakt ofzo… Dát was de reden waarom je hier kwam wonen en niet om te klagen over bordjes! Accepteer dat je nu in een ander land woont met een andere geschiedenis en andere regels en probeer niet zo krampachtig vast te houden aan het land van herkomst. Als daar alles zo goed was, dan was je niet hierheen gekomen.
  Dus hou op met misbruik maken van de Nederlandse goedheid, en neem nou eens de kansen die Nederland biedt om wat van je leven te maken! Ga studeren en neem zoals elke student hier aanstoot aan de lage studie-financiering hier!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…