Eindelijk goed nieuws

297 views
1 minuut leestijd
Start

Ik ben natuurlijk al een paar dagen terug van vakantie, maar ik heb het gevoel dat het jaar nog niet echt op gang komt. Veel komkommernieuws domineert de kranten. Maar zojuist kreeg ik wel een een enorme stroom energie van de woede-uitbarsting van VVD-er Zijlstra:

‘Vogelaar verkwanselt erfenis Verdonk’

 

   

Het integratiebeleid van voormalig VVD-minister Verdonk heeft gefaald. Dat stelt opvolger Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie in reactie op cijfers waaruit blijkt dat meer dan de helft van de deelnemers die de inburgeringcursus hebben voltooid nog steeds nauwelijks Nederlands spreekt. Vogelaar kondigt in haar Deltaplan Inburgering dan ook aan het beleid ‘drastisch te wijzigen’. De PvdA-bewindsvrouw wil vooraleerst de kwaliteit van de cursussen verbeteren. Ook moeten nieuwkomers na de taalcursus een stageplek krijgen of vrijwilligerswerk doen om hun pas verworven taalkennis direct in de praktijk te brengen. Verder hoeven de nieuwkomers hun inburgering niet langer zelf te betalen. Volgens VVD-Kamerlid Zijlstra wordt ‘de erfenis van Verdonk zo ‘in één klap verkwanseld’. De liberaal vreest zelfs dat Nederland ’terug gaat naar de tijd van Den Uyl waarin alles mag en niks moet’.

Dat is nog eens goed nieuws! Onder Verdonk werden kinderen in de gevangenis gezet.  Werd er uit alle macht gedaan alsof het "wij" was tegen "hen". Meer verkwanselen dus!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…