eten, vergaderen en rattenvanger worden.

173 views
1 minuut leestijd
Start

Vandaag is het de dag dat Pesach begint, en moet ik, als eerstgeboren zoon, eigenlijk vasten. Gelukkig is er een sijoem (feestelijke maaltijd) ter gelegenheid van het afsluiten van de studie van een talmoedtractaat, zodat ik van het vasten ontheven wordt. Vervolgens naar het provinciehuis, want om 9.30 begint de vergadering. Aantal zeer relevante punten komen aan de orde (zie de link naar PZH, rechts voor meer); een motie van de LPF om niet-statenleden bij commissievergaderingen toe te laten wordt na de stemverklaringen ingetrokken. Ik vind het geen goed idee, trouwens. Zoals Marga Duijnker, onze woordvoerdster op dit onderwerp heel terecht in haar sterke maidenspeech zegt is dat politieke partijen een uitstekende manier hebben om hun invloed te vergroten: de verkiezingen. Enfin, het komt terug. Detail van de dag: met een tik van de hamer van Commissaris der Koningin Jan Franssen ben ik benoemd tot bestuurslid van de provinciale muskusrattenbestrijding. Ik hoopte dat ik met een Uzi en lieslaarzen aan de gang kon, maar het blijkt toch weer allemaal anders te zitten.

Na de vergadering ontavangen de nieuwe statenleden een uitgebreide introductie van een aantal organen en projecten die voor ons belangrijk zijn: de Commissaris der Koningin vertelt wat hij allemaal doet (en dat is niet weinig), de griffie legt uit wat hun ambities zijn (het moet allemaal groeien, want het duale bestel is voor de provincie pas onlangs ingevoerd), de organisatie van de provincie wordt uitgelegd en we krijgen een presentatie over het Planning- en Control-project dat de provincie uitvoert om een betere grip te krijgen op de organisatie. Hier en daar wordt er schamper gereageerd. Tot mijn verbazing en ergernis, want juist die ambtelijke organisatie moet laten zien wat er is gebeurd met de plannen die wij, mede op basis van onze kennis begrip van onze achterban, bedacht hebben. Kortom: een goede governance helpt de statenleden bij het uitvoeren van onze taak als politicus.

Er worden nog meer presentaties gegeven, maar ik moest even wat bloggen en de avond wordt nog lang, met een fractievergadering en een seider.

1 Comment

  1. Zeg Robbert, hoe zit dat? Sinds jij bestuurslid bent is het aantal Muskusratten in Zuid-Holland alleen maar toegenomen. Het jongt nog steeds aan. Komt zeker door het mooie weer?

    Martin

Geef een antwoord

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…