Faj-not

674 views
1 minuut leestijd
Start

Bizar. Ruim twee weken geleden hoorde ik dat ik samen met Dagmar Oudshoorn en René Kronenberg voorgedragen was voor het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente Feijenoord. We zijn voorgesteld aan de fractie, en de fractie heeft haar vertrouwen in ons uitgesproken. Afgelopen dinsdag hebben we kennis gemaakt met de leden van de afdeling, en ook daar is geen onvertogen woord gevallen. Met 14 van de 25 stemmen, en eventuele gedoogsteun van andere partijen, zou verkiezing door de deelgemeenteraad een formaliteit zijn. De afgelopen twee weken heb ik dus mijn bedrijfsmatige activiteiten afgerond, mijn agenda schoongeveegd, en zo veel mogelijk kennisgemaakt met deelgemeente Feijenoord en haar bewoners. En: familie en vrienden uitgenodigd voor een feestelijke avond.

Ten onrechte.

Vandaag bleek dat in ieder geval drie, maar misschien wel vijf fractieleden hun steun hebben ingetrokken. Er was daardoor geen meerderheid, en zijn René noch ik verkozen. Ook Dagmar kreeg niet de vereiste meerderheid: zij kreeg 12 stemmen vóór, netzoveel tegen en één onthouding. "That's democracy" schijnt Churchill eens gegniffeld te hebben toen hij een zekere overwinning verloor, maar ik ben even niet in staat tot gniffelen.

17 Comments

 1. je zou toch haast gaan denken dat het iets met Uw achtergrond en de achtergrond van de PvdA deelraadsleden te maken heeft . Dat mag je wel denken , maar nooit zeggen en zeker niet opschrijven. Daarom maar een nickname. Succes en ik hoop dat het goed komt.

 2. Dat het iets met mijn achtergrond te maken heeft durf ik gerust en met klem te ontkennen. Behalve in ons lidmaatschap van de PvdA en de drang om iets moois te gaan maken van onze tijd als DB-er in Feijenoord kom ik in weinig overeen met de andere twee kandidaten, en daar is evenzogoed tegen gestemd.

 3. u kunt er niks aan doen en ik hoop dat U opnieuw benoemd wordt. Als je naar de samenstelling van de PvdA deelraadsfractie kijkt vrees ik echter het ergste . Ik hoop dat het nog goed komt , want U bent/was een goed statenlid die deze kans verdient..

 4. Robbert, ze weten kennelijk niet wie zij afwijzen! Je zou met dit soort ervaringen de mening kunnen krijgen dat DB leden voortaan rechtstreeks door de kiezer moeten worden gekozen.

 5. Jezus Robbert wat overkomt je nu weer! Kleinschalige geesten // kleinschalige politiek. Nu snap ik wel waarom de aanpak van die oude wijken in Rotterdam zo lang op zich heeft laten wachten, daar heb ik me lang over zitten verbazen..

 6. Beste Robbert,

  De politiek is geen vak maar een valkuil; het is maar weer bewezen. Dat de hele deelraad ook tegenstemt, als je geen van de andere partijen in het Dagelijks Bestuur opneemt, is op zich niet zo vreemd. Daar zullen jullie vantevoren wel rekening mee hebben gehouden. Maar wat doen die PvdA-ers in die deelraad. Wat is dat voor apert wangedrag! Beschamend voor mijn geboortestad. Kielhalen op de kaden van Katendrecht.
  Kop op Robbert, en als VVD-Statenlid in Noord-Holland hoop ik voor je dat er snel ergens een PvdA-er moet worden ververst.

  Ruben

 7. Beste Robbert

  Wel erg lullig om zo iets mee te maken. Zoals Johan C. al opmerkte ieder nadeel heeft zijn voordeel. Dus je blijft behouden voor de provinciale Zuidhollandse politiek. En uiteraard ben je van harte welkom in onze bezwarencommissie-Awb.

  Ron mede namens de medewerkers van het Awb-secretariaat

 8. Beste Robbert,

  Het is treurig!
  Overigens opmerkelijk dat je vandaag in de Volkskrant doorgaat voor allochtoon….. hoeveel generaties heeft de redactie van de Volkskrant nodig om iemand aan te duiden als autochtoon? Dan komen zeker alleen Bataven en Kanifaten hiervoor in aanmerking…..

  Peter

 9. Je maakt prettige en niet zo prettige verrassingen mee in het leven, en zeker in de politiek.
  Maar op die manier – dat moet je wel erg rauw op je dak vallen. Je mag hopen dat er een paar deelraadsleden wat onrustig met hun geweten worstelen.

 10. Robbert, ik heb naast het artikel in het AD ook het artikel in de Volkskrant (‘Zoete wraak’ treft blanke PvdA’ers) van gisteren gelezen. Jou valt niets te verwijten maar het is voor mij allemaal heel erg herkenbaar. Eerst wordt de echte stem van de gewone burger genegeerd (afkomst maakt even niet uit) totdat zich onomkeerbare processen voordoen (zoals Pim Fortuyn enz.) die veel schade aan kunnen richten. Er is helemaal niet geluisterd naar zij die het niet eens waren met de gang van zaken getuige deze zin uit de Volkskrant: Er is stelselmatig over die twijfels heen gewalst met dooddoeners!

  Het is dat mijn vriend economisch gebonden is aan Zuid Holland en wij hier reeds een huis hebben gekocht anders was ik wel verhuisd naar omgeving Hilversum waar ik me nog welkom voel en de mensen mij op een beschaafde manier bejegenen. In Rotterdam voel ik me als hoger opgeleide zwarte vrouw al lang niet meer welkom! Of men is jaloers op je maatschappelijk succes of men negeert je compleet, voor anderen ben je weer een bedreiging enz. enz. Inderdaad een erg schizofrene Gemeente! Een wijze raad Robbert: zoek het elders en niet hier! Dat zou zonde zijn van jouw capaciteiten!

 11. Beste Robbert

  Wat een treurigheid, dat de lokale democratie zo diep kan zinken. Dat partijdiscipline kennelijk niet meer telt. Dat afspraken binnen de fractie zo worden geschonden. Hoewel ik helemaal geen PvdA aanhanger ben, schaam ik me diep om in de deelgemeente Rotterdam Feijenoord te wonen waar de Pvda met een absolute meerderheid er niet in slaagt om tot een functionerend deelgemeentebestuur te komen. Ik hoorde vanmiddag deelgemeentevoorzitter Straasheim op Radio Rijnmond zeggen dat dit wel eens het einde van de deelgemeente zou kunnen betekenen. Dit omdat de Coolsingel de boel overneemt als er niet snel duidelijkheid komt over de gang van zaken.

  http://217.149.193.67:8080/ramgen/audio/mei2006/03-05-Bestuurscrisis.rm
  http://www.rijnmond.nl/Homepage/Regionieuws/Nieuws?itemid=36308

  Ik hoop dat je bij een herstemming , als die plaatsvindt, jij toch wordt gekozen want je hebt onmiskenbaar kwaliteiten die de deelgemeente hier in Feijenoord goed kunnen gebruiken. Hoe dan ook, welke uitkomst het onderzoek van Cremers ook heeft, deze kwestie kent enkel verliezers. Of de tegenstemmers maken zich bekend en hebben zich met hun daad in hun eigen partij politiek zich onbetrouwbaar en incompetent getoond. Of de tegenstemmers maken zich niet bekend en laten daarmee speculaties en beschuldigingen voortduren en zorgen voor wantrouwen in de PvdA fractie in Feijenoord. Maar de echte verliezers zijn de inwoners van de deelgemeente Feijenoord die het wellicht zonder vertegenwoordiging moeten doen en voortaan op de Coolsingel moeten aankloppen.

  Hopelijk komt het niet zover, Robbert! Hou vol!

  Peter

 12. Beste Robbert,

  Persoonlijk denk ik dat het alleen maar beter is.
  Kijkend naar je verleden vindt ik je maar een eng mannetje. HEEL ERG hypocriet, erg eng. A zeggen en B doen. Ik raadt iedereen aan om een te googlen op je naam. erg PVDA…

 13. Jammer dat er nog idioten zijn die niet verder komen als google en geenstijl (die erom bekend staan dat ze alleen maar “ten koste van” grappen maken. Kijk eens wat ze zeggen over buitenlanders: allemaal “hakbarren” en geiteneukers etc. Robbert heeft zelf al een paar keer laten weten hoe het nu echt zit, en ik kan me voorstellen dat hij dat verhaal niet de hele tijd wil herhalen.

  Als je kijkt naar zijn artikelen en hoe hij verder in de pers is (ook via google te vinden!) zie je dat het een goede bestuurder is. Hij is ook degene met één van de oudste politieke weblogs van Nederland en juist bij uitstek een soort politicus waar behoefte aan is!!!!

 14. Ik weet dat het probleem nog groter is binnen de fractie van de deelgemeenteraad van dePVDA is.Daar ik weet dat er meer mensen uit andere fracties voor de voorgedragen DB’ers hebben gestemd, is het probleem nog groter dan men eigenlijk aangenomen heeft.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…