Fractie en fractie

354 views
1 minuut leestijd
Start

Vanavond eerst de vergadering van de gemeenteraadsfractie (Den Haag) van de PvdA bezocht en daar verteld hoe het met de coalitievorming bij de provincie gaat. Het is goed te zien dat de gemeenteraadsfractie meeleeft met wat de provincie doet. Er kwamen toch wel wat pittige vragen, die ik niet allemaal kon beantwoorden, omdat ik zelf nog maar kort meeloop, en niet van alle dossiers even goed op de hoogte ben. Er kwamen ook wat vragen over Veiligheid, en daar kon ik wel wat over vertellen, omdat ik daar, zowel voor de verkiezingen als tijdens de coalitievorming, bij betrokken was, en ben. Zie de veiligheidsnota. Lekker koekjes bij de gemeenteraadsfractie! Snel door naar het provinciehuis om nog met de fractie mee te kunnen eten. Stipt om 19.00 begint de vergadering. We spreken de statenvergadering van aanstaande woensdag door, en kiezen Irene van Kooten als beoogd vice-fractievoorzitter. Een van de taken van de vice-voorzitter is het bij elkaar houden van de fractie, en vrouwelijke intuitie is belangrijk bij het proeven van de onderlinge verhoudingen. Dit is Irene:
Irene van Kooten

We bespreken verder een nota van Jan-Evert Keman over hoe we in het duale bestel om moeten gaan met de gedeputeerden: moeten ze bij iedere vergadering aanwezig zijn, of juist nooit, alleen op bestelling of per onderwerp? Het wordt een principiele discussie. Napraten met de commissie Bestuur, Integratie, Exoneratie en Recreatie (B.I.E.R.), onder andere natuurlijk over Jan Peter en Wouter, die in tegenstelling tot Marnix, Hans en Huub niet verder gaan met coalitiebesprekingen.

3 Comments

  1. Ik zou die discussie zelf na een jaar voeren: in de gemeenteraad merk je ook dat je dan pas echt kunt zeggen wat wel en niet werkt. En te theorietisch over dualisme leuteren, dat schiet niet op!

    [lekker log trouwens, erg goed initiatief!]

  2. Ook die optie hebben we besproken en afgewezen 🙂 Je moet immers handelen naar de (nieuwe, dualistische) situatie waar je je in bevindt. De mogelijkheden komen wel uit een modelletje. Gelukkig maar 😉

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…