Gaan met De Vaan.

282 views
1 minuut leestijd
Start

Gisteren hebben we besloten extra geld ter beschikking te stellen voor het opknappen en uitbreiden van de oudste speeltuin van Rotterdam: De Vaan.  Er komen nieuwe speeltoestellen, het groen en de openbare ruimte worden aangepakt en het clubgebouw wordt grondig opgeknapt. Bovendien wordt de speeltuin uitgebreid met een nieuw kunstgrasveld en een basketbalveld. Bijzonder is dat op deze sportvelden ook buiten de openingstijden van de speeltuin door buurtbewoners kan worden gesport. Speeltuin De Vaan ligt aan de Pinksterweide 31 in de wijk Vreewijk en bestaat sinds 1927. De vernieuwde speeltuin en speelvelden worden op Koninginnedag, 30 april aanstaande, feestelijk geopend.

Samen met het Pact op Zuid hebben we deze week voor het aanleggen van de speelveldjes € 120.000,- ter beschikking gesteld en voor het opknappen van het clubgebouw € 43.000,-. Al eerder, op 24 juli 2007, was er € 200.000,- beschikbaar gesteld voor het opknappen van de speeltuin. Met de nieuwe gelden wordt het mogelijk om de aanpak van speeltuin en speelveldjes tegelijkertijd en versneld te laten plaatsvinden.

Dit staat niet op zichzelf . We investeren fors in de aanleg en het opknappen van sport- en recreatievoorzieningen in de wijken. Onlangs werd bijvoorbeeld nog op het Violierplein in Bloemhof het eerste van twee Richard Krajicek Foundation Courts geopend. In wijken als Vreewijk en Bloemhof, twee van de wijken van de ‘Vogelaaraanpak’, vormen sport en recreatie vaak een belangrijke positieve impuls voor de wijk en haar bewoners. Met de openstelling van de sportvelden buiten de sluitingstijden krijgt Speeltuin De Vaan een nog belangrijkere functie voor de buurtbewoners.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…