/

Gaza/Rotterdam

389 views
1 minuut leestijd
Start

Vanavond vindt een bijeenkomst plaats waar de SP (en een aantal partijgenoten) pleiten het benoemen van Gaza als zusterstad van Rotterdam. Kansloze actie natuurlijk, want dat zou inhouden dat het bewind van Hamas  wordt erkend, en dat is een brug te ver. Ik voel veel meer voor het steunen van initiatieven van verstandige mensen om verschillende bevolksingsgroepen op lokaal niveau bij elkaar te zetten, zoals het initiatief van de Lod Foundation. Overigens vind ik het opmerkelijk dat de SP zich zo laat kennen als voorstanden van zustersteden. Wat schreef Chris van Heumen, voormalig fractievoorzitter van de Rotterdamse SP er ook al weer over

(…) mogen gemeenten aan ontwikkelingshulp doen? Wij denken van niet! (…) Desondanks menen veel gemeenten, ja zelfs deelgemeenten, dat zij aan ontwikkelingshulp moeten doen en er een eigen buitenlands beleid op na moeten houden, wat tot uiting komt in de ongebreidelde groei van het aantal zustersteden en samenwerkingsverbanden.

Maar goed: ik vertelde een vriend van me in Israel over het initiatief van de SP, en die zei: “Tell them to wait untill 2010, and then we’ll contact them”. Foute humor, maar wel leuk.

Update een CDA-vriend sms’t me: “Gaza, wat is dat voor onzin? Zeker omdat daar ook zulke extremisten aan ’t bewind zijn”.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwste van Blog

Nogmaals: Helderheid

Het Helderheidplein wordt officieel Helderheidplein 🙂 Vanaf het begin van de jaren ’80 was ik, scholier…